بینی گوشتی یکی از رایجترین اشکال بینی است که هم در زنان و هم در مردان یافت میشود. جالب است بدانید که فرم بینی بیش از ۲۵ درصد از مردم جهان گوشتی است. معمولا دارای پوستی ضخیم، بافت غضروفی ضعیف، شکلی بزرگ و برجسته و نوک گوشتی و افتاده است. ازآنجاییکه غدد چربی در زیر پوست ضخیم بینی گوشتی فعالتر هستند، این فرم از بینی مستعد بروز آکنه است.
اگرچه در مواقعی اندازه بینی گوشتی خیلی بزرگ نیست، اما تا زمانیکه پهنتر و حجیمتر از بینی استخوانی به نظر میرسد، نمیتوان به آن بهعنوان یک بینی ظریف نگاه کرد. این مساله روی شکلگیری روشهایی متفاوت برای جراحی بینی گوشتی و استخوانی نیز موثر بوده است. در ادامه به شرح این موضوع خواهیم پرداخت.
ویژگیهای بارز بینی گوشتی
ازآنجاییکه بینی گوشتی برخلاف بینی استخوانی دارای خصوصیات زیر است، جراح مجبور است برای جراحی بینی گوشتی به روش متفاوتی عمل کند:
- پوست ضخیم در نوک بینی
- منافذ قابل مشاهده در پوست بینی
- سوراخهای پهن بینی
- نوک بزرگ و رو به پایین
- پهنای زیاد قسمت پایینی بینی
- غضروف اسکلتی نازک و ضعیف بینی
جالب است بدانید که بینی گوشتی بعد از جراحی مستعد بروز اسکار یا جای زخم هیپوپیگمانته (روشنتر از رنگ طبیعی پوست) و اسکار کلوئیدی (گوشت اضافه) است. بههمیندلیل، لازم است برای جراحی زیبایی آن به یک جراح پلاستیک حرفهای و باتجربه مراجعه کنید.
نحوه جراحی بینی گوشتی
بهتر است قبل از جراحی نمونهکارهای جراح مورد نظر خود را مشاهده کنید و در طی جلسه مشاوره در مورد داروهای مصرفی و بیماریهای زمینهای خود صحبت کنید. زیرا قبل از جراحی سیگار کشیدن و مصرف داروهای ضدالتهاب و ضدانعقاد جایز نیست.
اصولا جراحی بینی گوشتی در مقایسه با جراحی بینی استخوانی دشوارتر است. جراحان میگویند که چالش اصلی در این روش، تغییر شکل و اندازه بینی با حفظ ویژگیهای متمایز آن و متناسب نگهداشتن آن با فرم صورت است. بههمیندلیل، مهم است که انتظارات واقعبینانه داشته باشید. این ایده خوبی نیست که قبل از جراحی، بینی پهن و ضخیم خود را بهصورت یک بینی کاملا نازک و کوچک تصور کنید.
قدم اول در جراحی، ایجاد یک نوک بینی جدید از طریق پیوند غضروف است. سپس پوست ضخیم بینی که اصلاح فرم نوک بینی را دشوار میکند نیز باید نازک شود. البته اغلب بیماران درخواست کاهش اندازه سوراخهای بینی را نیز دارند.
تفاوت جراحی بینی گوشتی و استخوان
علت تفاوت نحوه جراحی بینی گوشتی با استخوانی، ساختار مختلف آنها است. طبق تجربه، کسانیکه بینی استخوانی دارند میتوانند انواع جراحی بینی طبیعی، فانتزی و نیمهفانتزی را انجام دهند. چراکه کار بر روی آن بهدلیل وجود ساختار غضروفی قویتر آسانتر است. جراح بهسادگی با ایجاد برشهایی پهنای استخوان بینی را کاهش داده و آن را به شکل مناسبی در میآورد.
همانطورکه اشاره شد، بینی گوشتی پوستی ضخیمتر نسبت به بینی استخوانی دارد اما غضروف آن ضعیفتر است. بههمیندلیل، برای جراحی بینی گوشتی اغلب جراح مجبور است که بافت غضروفی را از قسمت دیگری از بینی برداشته و به قسمت مورد نظر پیوند بزند. البته گاهی میتوان بهجای تیغه بینی، از غضروف گوش برای شکل دادن به بینی گوشتی استفاده کرد که در عمل کار سختی است.
بهتر است بدانید که عدم توجه به نکات ذکرشده توسط برخی از جراحان، باعث میشود که بعد از جراحی بهتدریج پوست بینی و بافتهای نرم زیرین که حاوی مقداری چربی و غدد هستند، بهدلیل نداشتن پایه و داربست مستحکم تغییر شکل دهند.
معمولا جراحان پلاستیک توصیه میکنند کسانیکه بینی گوشتی دارند، فقط برای جراحی بینی طبیعی اقدام کنند. زیرا بهدلیل ضخامت زیاد پوست احتمال کسب نتایج مطلوب از جراحی بینی فانتزی و نیمهفانتزی خیلی پایین است.
نکات مراقبتی بعد از جراحی بینی گوشتی
معمولا ۳ تا ۵ روز اول با ترواش خون و ترشحات از بینی، درد، تورم شدید بینی و گونهها و کبودی زیر چشم مواجه میشوید. استفاده از پانسمان و اسپلینت توسط جراح بعد از جراحی، به کنترل این عوارض کمک زیادی میکند. برای بهبودی سریعتر و کسب بهترین نتیجه توصیه میکنیم بعد از عمل به نکات زیر توجه کنید:
- به مدت یک هفته به کمک یک یا چند بالش سر خود را بالاتر از سطح قفسه سینه قرار دهید. این کار به کاهش التهاب بینی و صورت کمک میکند.
- تا ۷۲ ساعت میتوانید از تماس ملایم کمپرس سرد روی گونهها و اسپلینت بینی بهمنظور کاهش درد و تورم استفاده کنید.
- برای کاهش درد میتوانید از مسکنهای تجویزشده توسط پزشک استفاده کنید.
- بهتر است تا ۲ روز اول از غذاهای آبکی و نرم استفاده کنید و از روز سوم به بعد میتوانید غذاهای معمول را بخورید.
- تا زمانیکه جراح اجازه نداده است اجازه شستشو صورت خود را ندارید. در این زمان میتوانید از دستمال مرطوب برای تمیز کردن صورت استفاده کنید.
- حداقل به مدت یک هفته از خوردن نوشیدنیهای حاوی الکل و سیگار کشیدن اجتناب کنید.
- تا یک هفته از عطسه کردن با دهان بسته و فین کردن خودداری کنید.
- به مدت ۴ هفته از عینک استفاده نکنید و فعالیت بدنی شدید نداشته باشید.
- از قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید اجتناب کنید.
- تا یک ماه نباید هیچ ضربهای به بینی شما وارد شود.
معمولا بعد از یک هفته اسپلینت توسط جراح برداشته میشود و چسب بینی تعویض میشود.
اهمیت چسب زدن پس از جراحی بینی گوشتی
ازآنجاییکه فرمدهی به بینی گوشتی دشوارتر است، لازم است به مدت ۷ تا ۸ هفته بعد از جراحی برای چسب زدن به بینی اقدام کنید. این کار مانع از تورم بیشازحد بافت بینی میشود. با توجه به اینکه احتمال بروز تورم شدید بعد از جراحی بینی گوشتی خیلی بیشتر از بینی استخوانی است و این مساله زمینه وقوع فیبروز بافت را افزایش میدهد.
احتمال بازگشت فرم بینی گوشتی به حالت قبل بعد از جراحی زیبایی
طبق تجربه، اگر در عرض ۶ ماه بعد از عمل به نتایج دلخواه رسیدید، دیگر هیچ تغییر عمدهای ایجاد نمیشود فرم بینی و به همان شکل یا حالت باقی میماند. در واقع بهدلیل ضخیم بودن پوست بینی گوشتی، زمان زیادی طول میکشد تا حجم بینی کاهش یابد. بنابراین بیمار باید حداقل یک سال صبر کند تا نتایج نهایی را دریافت کند.
هزینه جراحی بینی گوشتی
این مساله به عوامل مختلفی مانند میزان ضخامت پوست و استحکام غضروف بینی گوشتی، شرایط بالینی فرد، سن، جنسیت، امکانات کلینیک و میزان تبحر جراح بستگی دارد. میتوانید در این زمینه با کلینیک زیبایی دکتر وفائی، بهعنوان یکی از بهترین مراکز جراحی بینی در تهران، تماس بگیرید.
سخن آخر
بنابراین، جراحی بینی گوشتی نیاز به مجموعه مهارتهای خاصی دارد و هر جراحی نمیتواند فرم متناسب و زیبایی به آن بدهد. دکتر وفائی بهعنوان پزشک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی، با داشتن سابقه طولانی در این زمینه آماده ارائه خدمات لازم به شما است. از این فرصت عالی استفاده کنید!
کلینیک دکتر وفائی
دکتر حمیدرضا وفائی پس از اخذ بورد تخصصی جراحی زیبایی و پلاستیک و طی دوره های لیزر درمانی در حال حاضر ارائه دهندهی خدماتی چون جراحی شکم و سینه ، جراحی پلک ، کاشت مو و ابرو، لیپوماتیک و پیکرتراشی ،تزریق ژل ، چربی و بوتاکس می باشد.
بدون دیدگاه