رگ‌های واریس و از بین بردن آن - دکتر وفائی

رگ‌های واریس و از بین بردن آن


واریس یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که از بین ۴ نفر، حداقل یک نفر را درگیر می‌کند و بیشتر در زنان دیده می‌شود و با بالا رفتن سن، احتمال بروز آن نیز افزایش پیدا می‌کند. رگ های واریسی که بیشتر در پاها دیده می‌شوند، رگ‌های بزرگ، برآمده، پیچ‌خورده و ناصاف هستند که به رگ‌های عنکبوتی نیز شناخته می‏شوند. این رگ‌ها از نظر رنگ بین آبی تا بنفش تیره قرار می‌گیرند و معمولا زمانی‌که بیش‌ازحد راه بروید یا برای مدت‌زمان طولانی روی پاهای خود بایستید ایجاد می‌شوند.

رگ‌های واریس و از بین بردن آن - دکتر وفائی

علل ایجاد رگ‌های واریسی

واریسی شدن رگ‏ها نتیجه‌ی بیماری نارسایی عروق است. رگ‌های واریسی درحقیقت رگ‌های ناسالمی هستند که به‌دلیل فشار بیش‌ازحد درون عروق عمیق پا ایجاد می‌شوند و اغلب برجسته هستند. این مشکل زمانی بروز پیدا می‌کند که دریچه‌های درون رگ‌ها به‌درستی کار نکنند.

همان‌طورکه می‌دانید، در رگ‌های سالم خون به سمت قلب هدایت می‌شود و جریان برگشتی نیز دوباره از سمت قلب به سایر اندام‌ها است. درون رگ‌ها نیز دریچه‌های کوچکی وجود دارد که به جریان بهتر خون کمک می‌کنند. حال اگر این دریچه‌ها ضعیف شوند یا آسیب ببینند، خون به سمت قلب حرکت نخواهد کرد و به سمت عقب برخواهد گشت که این موضوع به جمع شدن خون در ورید منجر می‌شود. نتیجه‌ی چنین اتفاقی بزرگ و متورم شدم رگ‌ها است که اصطلاحا به رگ‌ های واریسی مشهور هستند. از جمله عللی که منجر به این مشکل می‌شوند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اضافه وزن
  • سن بالا
  • داشتن سابقه واریس
  • ایستادن برای مدت‌زمان طولانی
  • نشستن برای مدت‌زمان طولانی
  • بارداری
  • آسیب دیدن رگ‌ها
  • نوسانات هورمونی

علائم واریس

گاهی‌اوقات بیماری واریس هیچ‌گونه نشانه و علائم خاصی ندارد و تنها رگ‌ها تغییر رنگ می‌دهند و بزرگ می‌شوند؛ اما در برخی از مواقع این عارضه با علائم مختلفی همراه است که این علائم عبارتند از:

  • احساس سنگینی در پاها
  • احساس خستگی
  • ورم کردن پاها
  • گرفتگی عضلات پا
  • درد پا
  • درد پشت زانو
  • سوزن سوزن شدن پا
  • تغییر رنگ پوست در اطراف مچ پا

این علائم در زمان نشستن و ایستادن برای مدت‌زمان طولانی تشدید می‌شوند و زنان در دوران بارداری و پریودی نیز این علائم را شدیدتر تجربه می‌کنند. رگ های واریسی درصورت درمان نشدند، لخته‌های خونی دردناکی را ایجاد می‌کنند و باعث التهاب رگ‌ها می‌شوند.

واریس چگونه تشخیص داده می‌شود؟

اگر با هریک از علائم واریس مواجه شدید، به یک متخصص مراجعه کنید تا بررسی و معاینه‌های لازم انجام شود. در ادامه متخصص می‌تواند با درنظر گرفتن نتایج آزمایش‌ها تشخیص قطعی در رابطه با این عارضه داشته باشید. در ادامه اصلی‌ترین معاینات و آزمایش‌هایی که انجام می‌شود را معرفی خواهیم کرد.

سونوگرافی داپلر: این آزمایش زمانی انجام می‌شود که متخصص بخواهد اطلاعاتی را در رابطه با جریان خون در رگ‌ها به‌دست آورد. این آزمایش لخته‌های خونی در رگ و انسداد رگ‌ها را نیز نشان می‌دهد.

ونوگرافی: زمانی‌که متخصص بخواهد فرایند رفلکس وریدی را بررسی کند، انجام ونوگرافی را تجویز خواهد کرد. برای انجام این آزمایش، متخصص یک محلول حاجب را به رگ تزریق می‌کند تا بتواند با اشعه ایکس تصویری واضح از رگ‌ها را به‌دست آورد.

سونوگرافی داخل عروقی: برای انجام این روش، یک پروب سونوگرافی کوچک به داخل رگ وارد می‌شود، این کار شرایطی را فراهم می‌سازد تا متخصص بتواند از این طریق رگ‌هایی که تحت فشار هستند یا تنگ شده‌اند را مشاهده کند.

سونوگرافی داپلکس رنگی: با انجام داپلکس رنگی، یک اسکن از ساختار رگ‌های شما به‌دست می‌آید و متخصص می‌تواند با بررسی این اسکن متوجه مشکلات و گرفتگی‌هایی که در رگ‌ها وجود دارد شود. با انجام این آزمایش می‌توان متوجه سرعت جریان خون نیز شد.

رگ‌های واریس و از بین بردن آن - دکتر وفائی

روش‌های درمان رگ‌های واریسی

برای درمان رگ های واریسی روش‌های مختلفی وجود دارد که پزشک متخصص با توجه به شرایط عمومی و سطح سلامت بدن شما بهترین و مناسب‌ترین روش را انتخاب می‌کند. حال در ادامه به بهترین و موثرترین روش‌های درمان این بیماری می‌پردازیم تا با آن‌ها آشنا شوید.

  • کاهش وزن

چاقی و افزایش وزن یکی از اصلی‌ترین علت‌های بروز رگ های واریسی است و هرچه فرد وزن بیشتری داشته باشد، بیشتر در خطر ابتلا به این مشکل خواهد بود. از همین رو اکثر متخصص‌ها به افراد توصیه می‌کنند که قبل از شروع درمان، وزن خود را کاهش دهند.

رگ‌های واریس و از بین بردن آن - دکتر وفائی
  • ورزش کردن

تمرینات ورزشی قلبی عروقی از جمله تمرین‌هایی هستند که می‌توانند به بهبود گردش خون کمک کنند. در نتیجه اگر شما به‌طورمنظم این حرکات ورزشی را انجام دهید، علائم و نشانه‌های مربوط به بیماری واریس از بین خواهند رفت.

  • استفاده از جوراب‌های واریس

جوراب واریس یک محصول پزشکی است که شما می‌توانید آن را از داروخانه‌ها و مراکز محصولات پزشکی تهیه کنید. این جوراب در انواع مختلفی اعم از زیر زانو، بالای زانو و … قابل تهیه است و شما باید با توجه به نظر پزشک مناسب‌ترین نوع جوراب را تهیه کنید.

  • اسکلروتراپی

این روش یکی از درمان‌های ساده واریس است و پزشک می‌تواند این درمان را در مطب انجام دهد. برای انجام این درمان پزشک یک محلول را به‌طورمستقیم به رگ های واریسی تزریق می‌کند تا دیواره‌های رگ بتوانند به‌شکل بهتر منقبض شوند. اسکلروتراپی علاوه‌برآنکه یک درمان ساده است، به رفع درد ناشی از این عارضه کمک می‏کند و مانع خونریزی رگ‌ها نیز می‌شود.

رگ‌های واریس و از بین بردن آن - دکتر وفائی
  • لیزر درمانی

اساس لیزر درمانی، گرمادهی به رگ و جمع کردن آن است، بنابراین از این روش برای درمان رگ های واریسی کوچک استفاده می‌شود. این درمان به چند جلسه تکرار نیاز دارد و پزشک باید فاصله‌ی بین جلسات را نیز مشخص کند. گاهی‌اوقات از لیزر درمانی به‌عنوان یک روش کمکی کنار اسکلروتراپی یا جراحی استفاده می‌شود.

  • جراحی

در برخی از مواقع شدت این بیماری زیاد می‌شود، به‌طوری‌که مشکلاتی چون خونریزی، درد و تورم را به همراه دارد. در چنین مواقعی متخصص انجام جراحی را پیشنهاد خواهد داد. این جراحی به‌صورت سرپایی انجام می‌شود و فرایند آن برای تخلیه و مسدود کردن رگ‌ها است. مسدود کردن رگ‌های واریسی یک روش درمانی محسوب می‌شود و طی آن پزشک عروقی که مشکل دارند را می‌بندد و برش می‌زند تا مشکل برطرف شود. این جراحی با مزایا و معایبی همراه است که جراح پیش از انجام این روش در رابطه با این موارد با شما صحبت خواهد کرد.

رگ‌های واریس و از بین بردن آن - دکتر وفائی

جمع‌بندی

واریس یک بیماری نسبتا شایع است که بیشتر در خانم‌ها دیده می‌شود. ما در این مقاله در رابطه با این عارضه و درمان رگ های واریسی صحبت کردیم؛ اما توصیه می‌شود همیشه وزن خود را در محدوده تعادل نگه دارید و به‌طورمنظم ورزش کنید. همچنین توصیه می‌شود از ایستادن و نشستن‌های طولانی‌مدت خودداری کنید تا این عارضه برای شما پیش نیاید.

کلینیک دکتر وفائی

دکتر حمیدرضا وفائی پس از اخذ بورد تخصصی جراحی زیبایی و پلاستیک و طی دوره های لیزر درمانی در حال حاضر ارائه دهنده‌ی خدماتی چون جراحی شکم و سینه ، جراحی پلک ، کاشت مو و ابرو، لیپوماتیک و پیکرتراشی ،تزریق ژل ، چربی و بوتاکس می باشد.

۱ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *