جراحی بینی گوشتی
جراحی بینی گوشتی : کلا به تمام بینی هایی که دارای پوست ضخیم، غدد سبابه فراوان به همراه غضروف های نازک یا ضعیف می باشند بینی گوشتی نامیده می شود. در اینگونه از بینی ها معمولا نوک بینی به سمت پایین تمایل دارد و آلا(یا همان باله های بینی) باز و ضخیم هستند. این نوع بینی بیشتر در آقایان دیده میشود و دلیل آن وجود هورمونهای مردانه و پوست چرب در آقایان است.
بینی گوشتی به چه نوع بینی گفته میشود
به بینی هایی که پوست روی بینی ضخامت بیش از اندازه داشته باشد، اصطلاحا بینی های گوشتی گفته می شود. در صورتیکه بینی به دو قسمت تقسیم شود، پوست قسمت پائینی آن یا نوک بینی ضخامت بیشتری نسبت به نیمه بالایی خواهد داشت. غدد چربی داخل پوست خیلی مهم هستند ، ضخامت پوست به این غدد بستگی دارد هرچه غدد چربی بزرگتر و بیشتر باشند پوست ضخیم تر به نظر می آید .
خصوصیات این پوستها این است که بیش از حد چرب هستند. شاید دانههای سیاه رنگ بر روی پوست قسمت پایین بینی برخی افراد دیده باشید. این دانهها در واقع، چربیهایی می باشند که در هنگام خارج شدن از پوست در مجاورت هوا قرار گرفته اند و به رنگ سیاه در آمده اند. کسانیکه پوست چرب و ضخیمی دارند این دانهها بیشتر در آن ها دیده میشود. بنابراین ضخیم بودن پوست بینی یک خصوصیت بینیهای گوشتی است که باعث می شود قسمت پایینی بینی بزرگ و حجیم شود. همچنین سبب افتادگی نوک بینی نیز می شود.
جراحی بینی های گوشتی
در گذشته جراحان کار زیادی نمیتوانستند برای اصلاح این نوع از بینی ها انجام داد و تنها می توانستند بخش عمده ای از غضروف ها را بریده و جدا نمایند. بینی های گوشتی غضروف های ضعیف و باریکی دارند وقتی جراح این غضروف ها را می برید آنها بسیار باریکتر شده و همچنین سبب کوچکتر شدن بینی و زیباتر شدن آن برای مدت زمان کوتاهی میشد.
بعد از جراحی و با گذر زمان ضعف غضروف ها باعث فرورفتگی و ایجاد اسکار در پوست بخاطر خالی بودن فضای زیرین آن می شده است. در بیشتر موارد بیماران فکر می کنند که با برداشت پوست می توان مانع از بوجود آمدن اسکار گردید، اما بریدن و برداشتن پوست سبب مشکلات بیشتری می شود و به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
امروزه جراحان زیبایی با تقویت غضروف های بینی و تغییر شکل غضروف ها از افتادگی بعد از جراحی دربینی های گوشتی جلوگیری می کنند. این بدین معنی است که جراح برخی از غضروف های بینی را جدا کرده و در بخش های مورد نیاز از آنها استفاده می کند. بنابراین امکان زیباسازی در بنیی های گوشتی با این روش فراهم شده است.
آیا میتوان گفت هر بینی که سر بزرگ یا افتاده دارد گوشتی است
جواب منفی است بینیهای گوشتی علاوه بر اینکه سر بزرگ و افتاده ای دارند، پوست چرب ضخیم و متخلخلی هم دارند که اگر بین دو انگشت فشار دهیم، می بینیم که چربی به رنگ سفید به بیرون تراوش میکند. بعضی بینیها دارای افتادگی هستند و یا نوک بزرگی دارند اما پوست آنها نازک یا متوسط است. در بینیهای این چنینی معمولا غضروفی که در زیر پوست قرار گرفته، بزرگ می باشد و باعث می شود بینی بدشکل شود. اینها با بینیهای گوشتی اشتباه گرفته می شوند.
تفاوت بینی گوشتی و استخوانی چیست
همانطور که گفتیم بینی گوشتی دارای پوست ضخیم با غضروف هایی ضعیف و نازک است اما در مقابل آن بینی استخوانی با پوست نازک یا معمولی و غضروف های ضخیم تر است.
رینوپلاستی بر روی بینی های استخوانی نسبت به بینی های گوشتی بهتر و آسان تر است. و در نتیجه جراحی بینی های گوشتی مخصوصا برایافرادی که توقع زیادی از جراحی خود دارند معمولا رضایت بخش نیست زیرا بعد از جراحی این بینی ها تغییر زیادی نمی کنند. در ضمن هزینه های جراحی در بینی های گوشتی به دلیل سختی و پیچیدگی عمل بالاتر از بینی های استخوانی است.
آیا در مورد جراحی بینیهای گوشتی، امکان برگشت آن است و چگونه میتوان احتمال آنرا کم کرد
باید در اینجا اشاره کرد که احتمال برگشت بسیار کم است چنانچه عمل جراحی به درستی و با دقت انجام شده باشد، چون در بینی گوشتی غضروف ها تقویت می شوند که روشی برگشت ناپذیر و دائمی می باشد.
اما مساله ای وجود دارد و آن این است که اگر ضخامت پوست را با برداشتن چربی ها نازک نماییم، امکان دارد مجددا تشکیل شود. البته اقداماتی وجود دارد که اگر بعد از جراحی انجام شوند هم می توان پوست را نازک تر و هم از برگشت آن جلوگیری نمود.
یکی از این روشها تزریق کردن کورتن در لایههای عمیق پوست است. ۳ هفته بعد از جراحی می توان از این تزریقها استفاده کرد و چنانچه نیاز باشد می شود آن را تکرار کرد. در انجام تزریقات باید یسیار دقت را داشت تا عوارضی برای فرد وجود نیاید. در مواردی امکان دارد که پوست در یک قسمت بیش از حد نازک شده و یا تغییر رنگ داده شود .روشهای دیگری نیز وجود دارند از قبیل مصرف کرمهای مخصوص و یا ابزارهایی برای تراش دادن پوست که تا حد قابل بسیاری موثر می باشد.
مراقبت های بعد از جراحی
۱-طی روزهای اول پس از عمل از هرگونه ضربه به بینی باید پرهیز شود. به عنوان مثال هنگام خواب باید طاق باز خوابید.
۲-استفاده از کیسه یخ مخصوص روی چشم ها که بعد از جراحی بینی به فرد داده می شود تا ۲۴ ساعت بعد از جراحی برای کاهش تورم الزامی است.
۳-تخلیه ترشحات بینی با فشار تا ۲ الی ۳ هفته بعد از جراحی به هیچ وجه نباید انجام شود.طی چند هفته پس از عمل برای بهتر شدن تنفس می توان روزانه در چند نوبت با محلول سرم نمکی، داخل بینی را شست وشو داد.
۴-در هفته های اول پس از عمل لازم است از قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری شود.و تا حد ممکن تا چند هفته بعد از جراحی بهتراست از عینک به خصوص عینک های آفتابی سنگین استفاده نشود.
۵-دو الی سه هفته بعد از جراحی از انجام ورزش های سنگین خودداری شود.
۶-خوردن غذاهایی که باعث حساسیت و خارش پوست می شوند ممنوع است . همچنین خوردن غذاهایی که نیاز به جویدن طولانی مدت دارند تا هفته ی اول بعد از جراحی زیبایی بینی توصیه نمی شود.
۷-شستن صورت یا حمام کردن به شرطی که پانسمان روی بینی خیس نشود بلامانع است.
بدون دیدگاه