جراحی پلاستیک و زیبایی، عرصهای گسترده از جراحیهایی است که به منظور بهبود ویژگیهای ظاهری و فیزیکی افراد انجام میشود. انواع جراحی پلاستیک و زیبایی شامل جراحی صورت، جراحی بینی، جراحی سینه، لیفتینگ صورت، لیپوساکشن (جذب چربی) و بسیاری از فرآیندهای دیگر است. هر یک از این جراحیها به دلیل اهداف مختلفی از جمله اصلاح نقصهای ظاهری، کاهش علائم پیری، بهبود نواقص بدو تولد یا بهبود نسبتهای بدنی و تناسب بیشتر اندام انجام میشوند. در این مسیر، شناخت عمیقتر از انواع جراحی پلاستیک و زیبایی و تأثیرات مثبت آنها بر جسم و روح افراد، میتواند کمک زیادی به انتخاب درست و رسیدن به نتایج مطلوب داشته باشد.
آیا با انواع جراحی پلاستیک و زیبایی آشنایی دارید؟
جراحیهای زیبایی توسط جراحان پلاستیک به منظور اصلاح و بهبود ظاهر فیزیکی انجام میشوند. در زیر توضیحاتی دربارهی چند جراحی زیبایی معمول آورده شده است:
۱. جراحی زیبایی بینی
- این جراحی به منظور تصحیح شکل و اندازه بینی انجام میشود.
- هدف از این جراحی میتواند بازسازی یا زیبایی باشد.
۲. جراحی زیبایی شکم (ابدومینوپلاستی)
- از حمله انواع جراحی پلاستیک و زیبایی است که برای از بین بردن چربی و پوست اضافی شکم اجرا میشود.
- دو دسته اصلی این جراحی شامل ابدومینوپلاستی کامل و مینی ابدومینوپلاستی است.
۳. جراحی زیبایی پلک (بلفاروپلاستی)
- جهت حذف کیسههای چربی و پوست اضافی پلکها اجرا میشود.
- بهبود جوانی و شادابی چشمها از جمله اهداف این جراحی است.
۴. لیپوماتیک
- لیپوماتیک روش لاغری موضعی با استفاده از تکنیکهای پیشرفته برای حذف چربیهای موضعی از بدن.
- با رعایت سبک زندگی سالم، نتیجه این عمل دائمی است.
۵. جراحی زیبایی سینه
این جراحی از انواع جراحی پلاستیک و زیبایی است که شامل جراحی پروتز سینه، ماموپلاستی (کاهش سایز سینه) و لیفت سینه (افتادگی سینه) میشود. هرکدام از این جراحیها با هدف خاص خود برای بهبود ظاهر، اندازه و شکل سینه میپردازند. این جراحیها شامل موارد زیر میشوند:
- بزرگتر کردن سینه (پروتز): از پروتزهای نمکی یا ژل سیلیکونی میتوان برای بزرگتر کردن سینه استفاده کرد؛ اما در حال حاضر از پیوند چربی نیز استفاده میشود. این جراحی برای زنانی که احساس میکنند سینههایشان خیلی کوچک است یا تفاوت اندازه دارند، مناسب است.
- کوچکتر کردن سینه (ماموپلاستی): این جراحی میتواند به تسکین ناراحتی جسمی کمک کند و حتی خطر ابتلا به سرطان سینه را در برخی از موارد کاهش دهد.
- لیفت سینه (ماستوپکسی): شامل برداشتن پوست و بافت غدهای برای کوچکتر کردن و بلند شدن سینه میشود. این جراحی معمولاً با استفاده از ایمپلنت همراه میشود.
- کوچکتر کردن سینه مردان (ژنیکوماستی): ممکن است با لیپوساکشن یا الگوهای اسکار مختلف انجام شود.
۶. جراحی زیبایی گوش (اتوپلاستی)
جهت بهبود شکل ظاهری گوشها و اصلاح وضعیت قرارگیری آنها انجام میشود.
۷. جراحی فک
- به منظور اصلاح ناهنجاریهای فکی اجرا میشود.
- نیاز به مشاوره با جراح پلاستیک متخصص دارد.
- همچنین لازم به ذکر است که انتخاب جراح ماهر و مجرب برای هر یک از این جراحیها بسیار حائز اهمیت است.
۸. جراحی زیبایی صورت و گردن
جراحیهای زیبایی صورت از انواع جراحی پلاستیک و زیبایی، شامل انجام لیفتینگ صورت، جراحی چشم، جراحی لب، جراحی فک و همچنین جراحی گردن میشود. این عملها به منظور جوانتر نمودن چهره، افزایش تناسب اجزای صورت و اصلاح نواحی مختلف صورت انجام میشوند.
۹. جراحی زیبایی لب
جراحی زیبایی لب شامل افزایش حجم لبها، تغییر شکل لبها یا حتی کاهش چین و چروکهای اطراف لب میشود. این جراحیها به منظور ایجاد لبهای جذابتر و جوانتر انجام میشوند.
۱۰. جراحی زیبایی چشم
عمل جراحی زیبایی چشم از جمله انواع جراحی پلاستیک و زیبایی پرطرفدار است که شامل جراحی پلک (بلفاروپلاستی)، جراحی افتادگی چشم (پتوزیس) یا جراحی رفع چین و چروکهای اطراف چشم میشود. هدف این جراحیها افزایش جلوه زیبایی چشم و حفظ جوانی است.
۱۱. جراحی زیبایی دندان
جراحی زیبایی دندان شامل مداخلاتی نظیر پوشش دندانی (ونیر)، اصلاح فرم دندانها یا اصلاح موقعیت دندانها میشود. این جراحیها به منظور بهبود ظاهر لبخند و جلوگیری از ناهنجاریهای دندانی انجام میشوند.
۱۲. جراحی زیبایی بافتهای نرم صورت
این جراحیها از انواع جراحی پلاستیک و زیبایی هستند که با نام فیلرها و بوتاکس نیز شناخته میشوند. این عملها به منظور اصلاح خطوط و چینوچروکهای صورت، افزایش حجم لب یا اصلاح نواحی خاص صورت انجام میشوند.
۱۳. جراحی چانه
جراحی زیبایی چانه یک راهکار مؤثر برای اصلاح اندازه و حالت چانه است و میتواند بهبود ظاهر کلی چهره را به ارمغان بیاورد. اگر چانه فرد از اندازه نرمال کمتر بوده یا عقبتر باشد، ممکن است ظاهر بینی بزرگتر به نظر برسد. این موضوع میتواند حالت چهره را بههم ریخته و به تبع آن، افت اعتمادبهنفس ایجاد کند.
همچنین، جلوآمدگی چانه و افزایش اندازه آن نسبت به حد طبیعی نیز مشکلاتی ایجاد میکند که به بدفرمی حالت چهره منجر میشود. با انجام این جراحی، میتوان به چهره شکلی هماهنگتر بخشید.
۱۴. جراحی پلاستیک سوختگی
سوختگیهای ایجاد شده در ناحیه صورت بهعنوان یکی از ناخوشایندترین و حساسترین نوع سوختگیها شناخته میشوند. این نوع سوختگیها، علاوه بر آثار ظاهری ناخوشایند، بهعنوان یک تجربه دائمی و با تأثیرات نفسی و روانی قابل توجه، میتوانند در حرکت لبها، پلکها و دیگر نواحی صورت اختلالاتی ایجاد کنند. همچنین، سوختگی در دستوپا نیز میتواند محدودیت حرکتی را به دنبال داشته باشد.
سوختگیها بر اساس عمق و میزان آسیب به بافت به سه دستهی سطحی (درجه یک)، نیمه عمیق (درجه دو) و عمیق (درجه سه) تقسیم میشوند. سوختگیهای درجه دو و سه، به اپیدرم و درم (لایههای بیرونی پوست) و حتی به بافتهای زیرین و استخوانها نیز آسیب وارد میکنند. در این حالت، بدن به دلیل از بین رفتن سلولهای سالم، قادر به ترمیم خود نیست و باید از جراحی پلاستیک و زیبایی برای درمان آثار سوختگی استفاده کرد.
در صورت عدم درمان مناسب زخمهای ناشی از سوختگی، بافت جدید به شکل اسکار تشکیل میشود که ممکن است باعث تشکیل پوست نامطلوب شده یا محدودیتی برای حرکات مفاصل اطراف محل سوختگی ایجاد کند.
۱۵. لیپوساکشن
لیپوساکشن یک روش جراحی است که به کمک ساکشن از کانولهای نازک یا لولههای فلزی توخالی، چربی از قسمتهای مختلف بدن از جمله شکم، رانها، باسن، پشت، بازوها و گردن تخلیه میشود. این جراحی میتواند برای کوچکتر کردن سینه مردان نیز انجام شود. در لیپوساکشن از ابزارهای مختلفی مانند دستگاههای استاندارد، اولتراسوند، مکانیکی و لیزر استفاده میشود که همگی توانایی مکش چربی از طریق یک لوله را دارند.
۱۶. جراحی زیبایی ولوواژینال (لابیاپلاستی)
جراحی ولوواژینال، لابیاپلاستی یا کاهش لابیا مینور و لبی شامل جراحی لابیا بزرگ یا لابیا مینور آلت تناسلی زنانه است. هدف این جراحی کاهش لبهای کشیده و بهبود شکل واژن است.
کلینیک دکتر وفائی
دکتر حمیدرضا وفائی پس از اخذ بورد تخصصی جراحی زیبایی و پلاستیک و طی دوره های لیزر درمانی در حال حاضر ارائه دهندهی خدماتی چون جراحی شکم و سینه ، جراحی پلک ، کاشت مو و ابرو، لیپوماتیک و پیکرتراشی ،تزریق ژل ، چربی و بوتاکس می باشد.
سلام مقاله خوبی بود.
درباره جراحی پلاستیک ترمیمی و زیبایی ترند شده سال ۲۰۲۲ در جهان یک مقاله در سایت ایران مدیکال اینفو مقاله ای خوندم که اونم مثل مقاله شما مفید و جالب بود.