اگرچه یک جراح پلاستیک میتواند طی جراحی زیبایی بینی یا راینوپلاستی، بینی شما را متناسب با صورت شما فرم دهد، اما نمیتوان انکار کرد که جراحی بینی استخوانی سادهتر از بینی گوشتی است. زیرا بینی استخوانی پوست نازکی دارد و پوست بینی گوشتی ضخیم است. غضروفهای بینی استخوانی بزرگتر و قویتر هستند و نوک بینی گوشتی حالت افتاده دارد.
در ساختار بینی استخوانی، اسکلت استخوانی بر پوست و چربی غالب است و همین مساله کار را برای جراح آسان میکند. جالب است بدانید که برحسب اندازه قوز تیغه بینی و ضخامت غضروف آن، انواع بینی استخوانی وجود دارد. در ادامه نحوه جراحی آنها اشاره خواهیم کرد.
ویژگیهای بارز بینی استخوانی
به طور کلی، ساختار بینی از سه لایه اصلی زیر تشکیل شده است:
- لایه اول یک لایه عضلانی ظریف است که به قسمت زیرین خود متصل شده است.
- لایه دوم شامل اسکلت استخوانی غضروفی بینی میشود.
- لایه سوم که در اصل یک لایه پوشاننده از جنس مخاط و پوست است، در قسمت داخلی بینی قرار دارد.
بهمنظور کسب نتایج بهتر، جراحان زیبایی ابتدا نوع بافت پوست و ضخامت غضروف بینی بیمار را بررسی میکنند تا در حین جراحی بینی استخوانی و گوشتی به شکلی متفاوت عمل کنند. چراکه بینی گوشتی اسکلت استخوانی غضروفی ضعیفتری دارد و در عوض میزان ضخامت پوست و چربی آن بالاتر است.
فاکتورهای زیادی مثل ژنتیک فرد یا ضربه به استخوان بینی میتوانند باعث رشد بیشازحد غضروف بینی شوند. در این شرایط، معمولا بینی استخوانی در قسمت پل (قوز) بینی دچار برآمدگی و خمیدگی میشود که خوشبختانه امکان اصلاح و ترمیم آن با جراحی بینی استخوانی وجود دارد. به طور کلی، از خصوصیات بینی استخوانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پوست آن نازک و ظریف است و در عین حال قدرت انعطافپذیری بالایی دارد.
- فرم و شکل ظاهری زاویهداری دارد و معمولا دارای قوز بینی است.
- بافت و غضروف قوی و مستحکمی دارد.
کسب آمادگی برای جراحی بینی استخوانی
پیشنهاد میکنیم برای کسب نتایج مطلوب از جراحی بینی استخوانی و بهبودی سریعتر، قبل از جراحی به نکات زیر توجه کنید:
- ابتدا یک جراح بینی عالی و باتجربه پیدا کنید و برای معاینه، مشاوره و مشاهده نمونهکارها به مطب وی مراجعه کنید.
- جراح را از بیماریهای زمینهای و لیست داروهای مصرفی خود آگاه کنید. زیرا لازم است به مدت دو هفته قبل از عمل جراحی بینی استخوانی، مصرف داروهای مسکن و ضدالتهاب غیراستروئیدی مثل ایبوپروفن و داروهای ضدانعقاد مانند آسپرین را قطع کنید. این داروها خطر خونریزی حین جراحی را افزایش میدهند.
- حداقل از یک هفته قبل از جراحی بینی استخوانی، مصرف نوشیدنیهای حاوی الکل و سیگار کشیدن را ترک کنید. توجه به این مساله در تسریع روند بهبودی بافت بینی بعد از عمل بسیار موثر است.
- باید شب قبل از جراحی دوش بگیرید و در روز عمل از آرایش کردن پرهیز کنید.
- اصولا جراحی بینی استخوانی در حالت ناشتا انجام میشود، پس از شب قبل از عمل دیگر چیزی نخورید.
- معمولا قبل از جراحی از شما آزمایش خون گرفته میشود، نتایج آن را بههمراه سایر مدارک پزشکی در روز عمل به جراح ارائه دهید.
- یک ساعت قبل از زمان تعیینشده برای جراحی به بیمارستان مراجعه کنید. بهتر است که یک نفر شما را همراهی کند.
نحوه جراحی بینی استخوانی
بعد از بیهوشی عمومی، جراح ممکن است برحسب فرم اولیه بینی شما از یک یا چند مورد از روشهای زیر استفاده کند:
- رایجترین روش برای از بین بردن برآمدگی بینی استخوانی، استفاده از استئوتوم است. یک وسیله قلم مانند برای برش استخوان که زیر پوست قرار میگیرد و برجستگی اضافی بینی را بهآرامی برش میدهد.
- یکی از سختترین کارها در طول جراحی بینی استخوانی صاف کردن بینی کج است. انحراف بینی نه تنها بر تقارن صورت تاثیر میگذارد، بلکه ممکن است مشکلات تنفسی زیادی ایجاد کند. اگر عمل بینی برای درمان انسداد مجرای بینی و بازیابی عملکرد طبیعی تنفس انجام شود، به آن سپتوپلاستی میگویند. اگر میخواهید برای رفع مشکلات فوق و همچنین کوچکتر کردن بینی خود عمل جراحی انجام دهید، جراحی سختتری خواهد بود.
- اگرچه تکنیکهای مختلفی برای کاهش پهنای استخوان بینی وجود دارد اما رایترین روش بریدن استخوانهای جانبی بینی و فشار دادن آنها به داخل بینی است.
اجرای درست تکنیکهای ذکرشده به مهارت و تجربه جراح بستگی دارد.
مراقبتهای لازم بعد از جراحی بینی استخوانی
حداقل ۱ تا ۳ هفته پس از جراحی باید از اسپلینت بینی استفاده کنید. کبودی و تورم ممکن است تا یک هفته بعد از جراحی ادامه داشته باشد. زمان بهبودی بین ۱ تا ۲ هفته متغیر است و نتیجه نهایی حدود ۱ تا ۳ ماه پس از جراحی مشخص میشود. معمولا دستورالعمل ارائهشده توسط جراح بعد از جراحی بینی استخوانی شامل موارد زیر است:
- داروهای تجویزی را به شکل منظم مصررف کنید.
- حداقل تا ۲۴ ساعت از قرار دادن کمپرس سرد برای کاهش تورم و کبودی صورت استفاده کنید.
- تا چند روز امکان دوش گرفتن وجود ندارد و بهتر است از یک دستمال نمناک برای تمیز کردن ناحیههای اطراف بینی استفاده کنید.
- خوردن آب آناناس و آب کرفس در کاهش التهاب و کبودی نواحی اطراف بینی بسیار موثر است.
- در هنگام عطسه و سرفه کردن سعی کنید دهان خود را به طور کامل باز نگهدارید تا فشار کمتری به بینی وارد شود.
- از رفتوآمد در مکانهای شلوغ و انجام کارهای سنگین اجتناب کنید، زیرا خطر ضربه به بینی وجود دارد.
چسب زدن به بینی بعد از جراحی به کاهش تورم و فرمدهی مناسب به آن کمک میکند. بعد از جراحی بینی استخوانی برای تعویض چسب به مطب جراح خود مراجعه کنید. لازم است تا ۴ هفته در منزل به این کار ادامه دهید. البته در مورد بینی گوشتی معمولا این کار برای ۶ تا ۸ هفته ادامه پیدا میکند.
ازآنجاییکه در زمان چسب زدن نباید فشار زیادی به ساختار بینی وارد شود، حتما پس از کسب آموزش لازم از جراح اقدام به انجام آن کنید.
هزینه جراحی بینی استخوانی
اصولا هزینه نهایی جراحی به مسائل مختلفی مانند فرم اولیه بینی استخوانی و میزان مشکلات ساختاری آن، شرایط بالینی بیمار و مهارت جراح پلاستیک بستگی دارد. میتوانید در این زمینه با کلینیک زیبایی دکتر وفائی، بهعنوان یکی از بهترین مراکز جراحی بینی در تهران، تماس بگیرید.
سخن آخر
بنابراین، جراحی بینی استخوانی روشی است که روی بینیهایی با پوست ظریف و بافت غضروفی مستحکم انجام میشود. قبل از جراحی، تیم پشتیبانی کلینیک زیبایی دکتر وفائی آماده ارائه اطلاعات لازم به شما هستند. از این فرصت عالی استفاده کنید!
کلینیک دکتر وفائی
دکتر حمیدرضا وفائی پس از اخذ بورد تخصصی جراحی زیبایی و پلاستیک و طی دوره های لیزر درمانی در حال حاضر ارائه دهندهی خدماتی چون جراحی شکم و سینه ، جراحی پلک ، کاشت مو و ابرو، لیپوماتیک و پیکرتراشی ،تزریق ژل ، چربی و بوتاکس می باشد.
بدون دیدگاه