کاشت مو
عوامل زیادی مانند ژنتیک، استرس مزمن، رژیم غذایی ناسالم، تغییرات هورمونی، مصرف داروهای خاص و ابتلا به بعضی از بیماریها در ریزش مو و بروز طاسی موثر هستند. طبق مطالعات انجامشده، در شرایطی مثل طاسی با الگوی مردانه (آلوپسی آندروژنیک)، ریزش مو تکهای و ریزش مو شدید پس از زایمان، روشهای درمانی مانند تجویز داروهای موضعی و خوراکی موثر نیستند و تنها راهحل ممکن کاشت مو است.
متاسفانه بسیاری از افراد با صرف هزینه و بدون آگاهی بهسراغ مصرف داروهای مختلف میروند و نتایج رضایتبخشی نیز دریافت نمیکنند. درحالیکه مشاوره با پزشک متخصص پوستومو یا جراح پلاستیک میتوانست آنها را از اثرات طولانیمدت جراحی کاشت مو آگاه کند.
جالب است بدانید که کاشت مو روشی قدیمی است و برای اولین بار پیوند مو در سال ۱۹۳۹ در ژاپن انجام شد. امروزه این روش در مطب پزشک یا کلینیکهای تخصصی زیبایی تحت بیحسی موضعی انجام میشود و در طی آن فولیکولهای مو از کنار یا پشت سر به نواحی خالی جلو یا بالای سر پیوند زده میشوند.
در اغلب مراکز روش نوین SUT جایگزین روشهای قدیمی FUT و FIT شده است. زیرا با عوارض جانبی کمتری همراه است. در ادامه میتوانید با جزئیات هرکدام از این روشها آشنا شوید.
آیا همه افراد کاندید مناسبی برای جراحی کاشت مو هستند؟
از نظر پزشکان، افراد زیر گزینه عالی برای کاشت مو هستند:
- افرادیکه در اثر آسیب یا سوختگی پوست سر، در نواحی دچار طاسی شدهاند.
- خانمهایی که موهای بسیار کمپشتی دارند.
- آقایان مبتلا به طاسی با الگوی مردانه
در مقابل افراد زیر بهتر است از همان ابتدا بهسراغ کاشت مو نروند:
- افرادیکه به تعداد کافی جایگاههای اهدای مو روی پوست سر خود ندارند یا بهدلیل افزایش سن کیفیت فولیکولهای آنها بالا نیست.
- افرادیکه بهدلیل مصرف داروهای خاص مثلا در اثر شیمیدرمانی دچار ریزش مو شدهاند.
- خانمهایی که الگوی ریزش مو وسیعی دارند.
- افرادیکه سابقه ایجاد جای زخمهای کلوئیدی یا ِاسکارهای گوشتی در اثر جراحت را دارند.
بنابراین، در نهایت این جراح یا پزشک است که باید با معاینه کامل و بررسی سابقه پزشکی درصد موفقیت شما را اعلام کند. بههمیندلیل، توصیه میکنیم این کار را در یک کلینیک زیبایی معتبر انجام دهید.
آیا کاشت مو روشی موفقیتآمیز است؟
نتایج بسیاری از مطالعات ثابت کردهاند که درصد موفقیت جراحی کاشت مو بسیار بیشتر از دارودرمانی است. طبق آمار انجمن جراحان پلاستیک آمریکا، تا به الان ۷۵ درصد از مراجعین از انجام کاشت مو رضایت داشتهاند. البته بهتر است بدانید که:
- موهای کاشتهشده برای رشد نیاز به ۳ تا ۴ ماه زمان دارند. بنابراین تا دریافت نتایج مطلوب باید صبور باشید.
- یک مطالعه معتبر در سال ۲۰۱۶ نشان داد که با تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) میتوان تا ۸۰ درصد احتمال رویش موهای پیوندی را افزایش داد.
- موهای کاشتهشده مانند موهای معمولی با گذشت زمان ممکن است نازک شوند یا حتی بریزند.
نحوه انجام انواع روشهای کاشت مو
خوشبختانه با پیشرفت علم پزشکی، تغییرات خوبی در نحوه انجام کاشت مو با هدف کاهش عوارض جانبی ایجاد شده است. در ادامه به جزئیات هرکدام اشاره خواهیم کرد:
- روش FUT. در این روش ابتدایی و قدیمی از کاشت مو، پس از بیهوشی عمومی یک نوار باریک از پوست پهلو یا پشت سر که دارای فولیکولهای مو است برداشته و محل برش بخیه زده میشود. سپس جراح از یک میکروسکوپ برای جدا کردن پوست اهدایی به واحدهای فولیکولی ریز استفاده میکند تا بتواند آنها را به بخش دیگری پیوند بزند. معمولا این روش یک تا دو هفته دوره نقاهت دارد و بههمیندلیل پس از
- انجام آن امکان بازگشت سریع به وضعیت عادی زندگی وجود ندارد. احتمال ماندن جای زخم بخیه در پشت سر نیز وجود دارد.
- روش FIT. این تکنیک برخلاف روش قبلی نیاز به بیهوشی کامل ندارد و بهصورت سرپایی با بیحسی موضعی انجام میشود. زیرا جراح از یک ابزار پانچ کوچک برای برداشتن فولیکولها از ناحیه اهدایی استفاده میکند. اگرچه این روش همچنان منجر به ایجاد مقداری اسکار میشود، اما ممکن است ظاهر آن کمتر قابل توجه باشد و فرد معمولا نیازی به بخیه زدن ندارد. در واقع بعد از پانچ کردن، هرکدام از فولیکولهای برداشته و جداسازی میشوند و خیلی سریع به پوست سر نواحی خالی پیوند زده میشوند.
- روش SUT. در حال حاضر این روش جدیدترین و کمعارضهترین روش کاشت مو است. زیرا برای انجام آن از دستگاههای پیشرفته خاصی برای انتخاب و برداشت فولیکولها به شکلی ایمن استفاده میشود. سپس جراح آنها را به ناحیه جدید پیوند میزند. فرد میتواند پس از انجام آن بهسرعت به فعالیتهای روزانه خود بازگردد.
قابل ذکر است که در بیشتر موارد، جراحان از پهلو یا پشت سر بهعنوان ناحیه اهداکننده استفاده میکنند. با این حال، گرفتن پوست از چانه، پشت یا قفسه سینه نیز میتواند موثر باشد. در واقع استفاده از موهای بدن ممکن است برای افرادیکه موهای ضخیم در پشت یا کنارههای سر خود ندارند، روشی مفید باشد.
مشاوره رایگان برای کاشت مو
آگر میخواهید برای کاشت مو اقدام کنید و نمیدانید از کجا و چگونه اقدام کنید، سوالات زیادی در رابطه با کاشت مو دارید و پاسخی برای آنها در اینترنت و شبکههای اجتماعی پیدا نمیکنید، خیلی ساده میتوانید با مطب دکتر وفائی تماس بگیرید و مشاوره رایگان قبل از عمل دریافت کنید.
- آدرس:سعادت آباد، میدان کاج، ابتدای سرو شرقی، مجتمع پایدار، طبقه ۵ واحد ۵۰۵
نکات قابل توجه بعد از جراحی کاشت مو
در روزهای اول ممکن است پوست سر شما کمی دردناک، قرمز و متورم باشد. بههمینخاطر پزشک انواع داروهای ضددرد، ضدالتهاب و آنتیبیوتیک برای کاهش خطر ابتلا به عفونت را تجویز میکند.
از شستن یا شانه کردن موهای جدید در چند روز اول پرهیز کنید. سعی کنید از زمانیکه پزشک اجازه شستشو داد، از شامپوهای ملایم استفاده کنید.
معمولا بعد از گذشت ۳ روز از کاشت مو میتوانید به فعالیتهای عادی خود بازگردید. تا چندین هفته از گذاشتن کلاه یا هر نوع پوششی روی سر اجتناب کنید. حداقل به مدت یک هفته ورزش نکنید یا فعالیت بدنی سنگین نداشته باشید.
بهتر است بدانید که ریزش موهای پیوندی به مدت دو تا سه هفته پس از عمل کاملا طبیعی است. موهای کاشتهشده ممکن است تا مدت طولانی رشد چندانی نداشته باشند. بههمیندلیل، در اکثر موارد بعد از ۸ تا ۱۲ ماه میتوانید نتیجه کامل را مشاهده کنید.
عوارض احتمالی کاشت مو
هرگونه بیدقتی در روند انجام این فرآیند میتواند با خطرات زیر همراه باشد:
- التهاب یا عفونت فولیکولهای مو یا همان فولیکولیت
- ایجاد پوسته اضافه یا آبسه
- خونریزی شدید
- موفقیتآمیز نبودن کاشت مو و رد پیوند موهای کاشتهشده
- آسیب به اعصاب ناحیه تحت درمان
هزینه کاشت مو
هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مانند روش انتخابی، وسعت طاسی پوست سر و تعداد پیوندهای انجامشده و تجربه جراح بستگی دارد. میتوانید در این زمینه با کلینیک زیبایی دکتر وفائی تماس بگیرید.
سخن آخر
بنابراین، میزان موفقیت جراحی کاشت مو به عوامل زیادی از جمله مهارت و تجربه جراح و ضخامت موهای بانک مو بستگی دارد. دکتر حمیدرضا وفایی بهعنوان جراح فوق تخصص زیبایی در تهران، با بیش از یک دهه سابقه، آماده ارائه مشاوره و خدمات لازم به شما در این زمینه است. این فرصت عالی را از دست ندهید!
بدون دیدگاه