ژنیکوماستی

ژنیکوماستی عارضه ایست در مردان که با بزرگ شدن بافت پستان همراه است، گاهی فقط یکی از سینه ها و گاهی هر دوپستان  علت اصلی این پدیده اختلال در سیستم غدد درون ریز می‌باشد؛ به این صورت که نسبت استروژن به تستسترون زیاد می‌شود که دلیل آن می‌تواند کاهش تستسترون و یا افزایش استروژن در فرد باشد.

علت عارضه ژنیکوماستی

در سن بلوغ و تحت تاثیر هورمون استروژن ـ که مهم ترین هورمون زنانه است ـ در دختران پستان ها شروع به رشد می کند. در پسرها به دلیل وجود هورمون تستوسترون ـ که مهم ترین هورمون مردانه است  رشد سینه ها  ایجاد نمی شود و این اعضا در همان حالت بچه گانه باقی می مانند. واضح است که اگر به هر دلیل در مردان میزان هورمون استروژن نسبت به تستوسترون زیاد شود، رشد غیرطبیعی پستان ها در مردان را شاهد خواهیم بود

ژنیکوماستی  در واقع ورم در بافت و غدد سینه‌ی مردان است، که به خاطر کاهش سطح تستوسترون اتفاق می‌افتد. سطح استروژن در زنان بالا است، که آن ظاهر پر از انحنای زیبا را به آن‌ها می‌دهد، اما درآقایان زیاد شدن این هورمون به بی‌ریختی عجیب و غریبی منجر خواهد شد. از جمله سایر علل بزرگ شدن سینه‌ی مردان عبارتند از پرکاری تیروئید، اختلالات کلیوی، بیماری کبد، چاقی، سوء تغذیه، استفاده‌ی بیش از حد الکل و مواد مخدری مانند ماریجوانا، شیمی درمانی و پرتو درمانی. را میتوان نام برد

 البته قرار نیست که حتما هر دو پستان به یک اندازه رشد و بزرگ کنند؛ ممکن است حالت نامتوازنی داشته باشند، یا فقط یکی از پستانها بزرگ شود. آقایانی که علائم ژنیکوماستی را دارند ممکن است در ناحیه‌ی سینه درد احساس کنند و گاهی از نوک سینه‌هایشان ترشحاتی صورت بگیرد، که ناراحتی جدی به شمار می‌رود و باید درباره‌ی آن با یک متخصص ماهر مشورت کرد. عمل ژنیکوماستی یکی از سریع‌ترین راه‌های از بین بردن این مشکل است، اما این کار عوارض جانبی دارد.

ژنیکوماستی

ژنیکوماستی با چه علائمی بروز می‌کند

گاهی اوقات بزرگی بافت سینه مردان تنها به دلیل چاقی بوده و امری طبیعی می‌باشد. چرا که این نقطه از بدن نیز مانند سایر نقاط مستعد ذخیره چربی می‌باشد و در افراد چاق این بزرگی اگر به شکل طبیعی باشد جای نگرانی نیست. در صورتی که علائم زیر را دارا بودید حتما به پزشک مراجعه کنید:

  • ورم و بزرگی بافت پستان
  • درد در این ناحیه
  • حساسیت نسبت به لمس پستان ها
  • ترشح از نوک پستان (یکی یا هردو)

با مشاهده این علائم حتما به پزشک مراجعه نموده و جویای مراحل درمانی شوید.

چگونگی جراحی ژنیکوماستی

جراحی پلاستیک برای اصلاح ژنیکوماستی به طور فنی کاهش ماماپلاستی نامیده می‌شود و اندازه پستان را کاهش می‌دهد، آن را صاف می‌کند و خطوط قفسه سینه را افزایش می‌دهد.در موارد شدید ژنیکوماستی، وزن بیش از حد بافت سینه ممکن است سبب افتادگی سینه‌ها و شل شدن آرئولا  شود. در این موارد، موقعیت و اندازه آرئولا می‌تواند با جراحی بهبود یابد و پوست اضافه کاهش یابد.

مراحل جراحی :

۱. بیهوشی

داروها برای راحتی شما در طول عمل جراحی تجویز می‌شوند. گزینه‌های دارویی شامل آرام‌بخش‌های وریدی و بیهوشی عمومی است. پزشک شما بهترین گزینه را به شما توصیه می‌کند.

۲. لیپوساکشن

در مواردی که ژنیکوماستی عمدتاً نتیجهٔ بافت چربی بیش از حد باشد، ممکن است از تکنیک‌های لیپوساکشن به تنهایی استفاده شود.

لیپوساکشن نیاز به وارد کردن یک کانول (یک لوله توخالی نازک) از طریق چند برش کوچک دارد. کانول در حرکت کنترل شده به جلو و عقب حرکت می‌کند تا چربی بیش از حد را از بین ببرد و سپس توسط مکش خلاء از بدن خارج می‌شود.

ژنیکوماستی

۳. برش

تکنیک‌های برش در جایی توصیه می‌شوند که بافت غده پستانی یا پوست بیش از حد برای اصلاح ژنیکوماستی لازم است، برداشته شود. برش همچنین هنگامی که پوست اطراف نوک پستان لازم است کاهش یابد یا هنگامی که بخواهیم نوک پستان طبیعی‌تر به نظر برسد، مورد نیاز است.

بزرگی بافت سینه مردان به چه دلایلی بروز می‌کند

عارضه ژنیکوماستی به سبب اختلالات غدد درون ریز است. زمانی که نسبت هورمون استروژن (هورمون زنانه) به تستسترون (هورمون مردانه) افزایش یابد این عارضه پدید می‌آید. عواملی هستند که می‌توانند سبب این موضوع شوند مثل کاهش تستسترون و یا افزایش استروژن که در ادامه به آن ها اشاره می‌کنیم:

۱-ژنیکوماستی در نوزادان :

بیش از ۵۰% نوزادان پسر با سینه های بزرگ تر از حد عادی به دنیا می‌آیند. دلیل آن هم تاثیر استروژنی است که از مادر (از طریق جفت) وارد بدن نوزاد شده و هنوز تاثیرش باقی مانده. معمولا دو سه هفته پس از تولد سینه ها به حالت معمولی و عادی می‌رسند و جای نگرانی نیست.

۲-ژنیکوماستی دوران بلوغ :

بسیاری از جوانان در سنین بلوغ دچار این عارضه می‌شوند که دلیل آن می‌تواند تغییرات هورمونی دوران بلوغ باشد. در بسیاری موارد در این گروه از مردان، ژنیکوماستی پس از شش ماه تا دو سال بدون اقدام درمانی خود بخود از بین می‌رود.

۳-ژنیکوماستی در افراد مسن :

یکی دیگر از گروه های رایج درگیر ژنیکوماستی افراد مسن بین سنین ۵۰ تا ۶۹ سال هستند. در این گروه سنی، تقریبا از هر ۴ نفر، ۱ نفر مشکل ژنیکوماستی را با خود به همراه دارد.

ژنیکوماستی

ایر عوامل خطر ژنیکوماستی عبارتند از:

۱-پیری، از آنجا که پیری ممکن است کاهش تولید تستوسترون را افزایش دهد که می تواند این مشکل را ایجاد کند.
۲-خطرات ناشی از بزرگی سینه های مردانه مربوط به بیماری ها و شرایط خاص (مانند سیروز کبد) همان عوامل خطر است که به این شرایط منجر می شود.
۳-مصرف برخی از داروها ممکن است خطر ابتلا به این مشکل را افزایش دهد.

جراحی ژنیکوماستی به چه کسانی توصیه می‌شود

۱-کسانی که درمان‌های جایگزین دارویی در بهبود وضعیت حال حاضر آنها بی‌اثر هستند.
۲-مردانی که احساس ناراحتی می‌کنند چون بافت پستان متناقض و یا درد دارند.
۳-مردانی که از لحاظ جسمی سالم هستند.
۴-اشخاصی که انتظارات واقعی از آینده جراحی خود دارند.‌
۵-افرادی که سینه‌هایشان به طور کامل رشد کرده است.
۶-افرادی که سیگاری یا مصرف کنندهٔ مواد مخدر نیستند.

ژنیکوماستی

آیا سینه مردان هم ممکن است سرطانی شود

سرطان پستان در مردان بسیار نادر است. توده‌ای که در اثر سرطان ایجاد شده باشد، معمولاً درست زیر نوک سینه ایجاد نمی‌شود.خصوصیات و ماهیت بافت سرطانی با بافت حاصل از بزرگ شدن سینه در اثر ژنیکوماستی متفاوت است. سرطان سینه ممکن است موجب فرورفتگی پوست یا ایجاد ترشح خونی از سینه شود. جراح متخصص  می‌تواند نوع توده را تشخیص دهد و بفهمد که توده، سرطانی است یا نه.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.