پولیپ بینی
پولیپ بینی : عمل پولیپ بینی برای رهایی پیدا کردن از بسیاری از عارضه ها می تواند موثر عمل کند.علاوه بر اینکه جراحی زیبایی بینی بیمار برای کسب اعتماد به نفس بیشتر در ظاهر افراد انجام می شود و البته می تواند جنبه درمانی نیز داشته باشد، در مواردی که بینی با مشکلاتی مانند شکستگی و انحراف مواجه شده باشد و تنفس بیمار و سلامتی فرد را به مخاطره انداخته باشد جراحی شکستگی بینی و جراحی انحراف بینی جهت درمان بیمار استفاده می شود.
پولیپ بینی چیست
پولیپ بینی یک تودهی نرم و غیر سرطانی است که در سینوسها و یا مسیرهای بینی قرار دارد. اگر اندازه آن کوچک باشد در بیشتر موراد مشکلی ایجاد نمیکند و حتی مشخص نمیشود ولی وقتی این توده بزرگ شده و مانند قطره اشک و یا خوشه انگور آویزان میشود، مجرای تنفسی را بسته و منجر به عفونت مکرر و یا از دست دادن حس بویایی و … میشود.
چه شرایطی عارضه پولیپ بینی را افزایش می دهد
هر عاملی که باعث ایجاد التهاب مزمن در مجرای بینی و یا سینوسها شود، مانند عفونتها یا آلرژی، میتواند خطر ابتلا به پولیپ بینی را افزایش دهد.برخی از شرایط مساعد کنند پولیپ بینی عبارتاند از:
۱-سینوزیت قارچی آلرژیک، یک نوع آلرژی نسبت به قارچهای موجود در هوا.
۲-حساسیت به آسپیرین. در برخی از افراد، حساسیت نسبت به آسپیرین شانس ابتلا به پولیپها را افزایش میدهد.
۳-آسم، بیماریای که باعث التهاب و انقباض راههای هوایی میشود.
۴-فیبروز کیستیک، یک اختلال ژنتیکی که منجر به تولید و ترشح غیرطبیعی مایعات غلیظ و چسبناک میشود، ازجمله باعث ترشح مایع مخاطی غلیظ در مخاط بینی و سینوسها شده و شرایط را برای ایجاد پولیپ مساعدتر میکند.
۵-سندرم چرگ اشتراوس، یک بیماری نادر است که باعث التهاب عروق خونی میشود.
۶-سابقه خانوادگی نیز میتواند در ایجاد پولیپ بینی نقش ایفا کند. برخی از شواهد حاکی از آن است که تغییرات ژنتیکی خاص در ارتباط با عملکرد سیستم ایمنی بدن، میتواند احتمال ابتلا به پولیپ بینی را افزایش دهد.
از کجا بدانیم پولیپ بینی داریم
مانند هرفرد دیگری پلیپ بینی هم با ویژگیها و علائمی ظاهر میشود که باید از این علائم آگاه باشیم تا در صورت بروز، سریع تشخیص داده و به متخصص مراجعه کرد تا سریع اقدامات لازم برای درمان پولیپ بینی آغاز گردد.این علائم عبارتنداز:
۱-آبریزش بینی
۲-احساس خارش اطراف چشم
۳-کاهش یا عدم حس بویایی
۴-درد در دندانهای بالا
۵-گرفتگی مداوم بینی
۶-آبریزش از پشت بینی
۷-درد سر و صورت
۸-احساس فشار بر روی پیشانی و صورت
۹-خرناس کشیدن
تشخیص این بیماری توسط متخصص کار آسانی است پزشک شما با وسیلهای به نام رینوسکوپ پولیپ بینی را مشاهده کرده و روشهای درمان آن را آغاز میکند. بعد از تشخیص اولیه متخصص ممکن است، آزمایشاتی هم برای تشخیص محل دقیق پولپ بینی و نوع آن نیاز باشد.
تشخیص پولیپ بینی چگونه انجام می گیرد
۱-متخصص گوش و حلق و بینی به وسیله چراغ قوه و سپکولوم یک معاینه ساده بر روی بیمار انجام می دهد که از این طریق می تواند مشکلاتی همچون انحراف بینی و یا پولیپ بینی را بررسی کند.
۲-اما از دیگر راه هایی که برای تشخیص پولیپ بینی به کاربرده می شود آندوسکوپی بینی می باشدبرای اینکه متخصص از تشخیص خود اطمینان حاصل پیدا کند می تواند از آندوسکوپی بینی برای این امر استفاده کند.زمان انجام آندوسکوپی، ابزاری نازک و انعطاف پذیر که به آن چراغ و دوربین کوچکی متصل است از سوراخ های بینی وارد شده و وضعیت پولیپ بینی بررسی می شود..
۳-از دیگر راه های تشخیص پولیپ بینی استفاده از سی تی اسکن یا ام آر آی است که با عکس برداری انجام می شود .استخوان ها و همچنین پولیپ بینی در این عکس ها مشخص می شود و میزان التهاب پولیپ ها و تعداد آنها را می توان بررسی کرد. این تکنیک های تصویربرداری همچنین امکان معاینه سینوس ها را می دهد .
راههای درمان پولیپ بینی چیست
درمان پولیپ بینی بهصورت دائمی میتواند مشکل باشد، اما اغلب داروهای استروئیدی میتوانند به کوچک شدن آنها کمک کنند. اگر داروها نتوانند کمک کنند، میتوان از طریق عمل جراحی آنها را برطرف نمود.
عمل پولیپ بینی چگونه است
اگر دارو درمانی نتوانست پولیپ بینی را کوچک کند و از بین ببرد ،ممکن است نیاز به جراحی اندوسکوپیک داشته باشیدتا به وسیله ی آن پولیپ ها از بین رفته و مشکلاتی که باعث التهاب سینوس ها و ایجاد پولیپ می شدند را درمان کند.
در جراحی اندوسکوپی جراح یک لوله ی کوچک را که دارای ذره بین و یک دوربین کوچک است وارد سوراخ های بینی تان کرده و به طرف حفره های سینوس شما هدایت می کند.او برای از بین بردن پولیپ و اجزای دیگری که باعث انسداد جریان مایعات از سینوس های شما شده است از یک جسم کوچک که می تواند پولیپ ها را بتراشد استفاده می کند.
همچنین ممکن است دهانه ی سینوس ها را که به مسیر های بینی منتهی می شود ،بزرگ تر کند. جراحی اندوسکوپی معمولا به عنوان یک جراحی سرپایی انجام می شود.
روشهای پیشگیری از پولیپ
همانطور که میدانید، پیشگیری بهتر از درمان میباشد، پس بهتر است قبل از مبتلا شدن به این بیماری، ایجاد آن پیشگیری کنیم.
۱-رعایت بهداشت فردی:
اگر هوای منزلتان خشک است، میتوانید برای مرطوب کردن هوا از دستگاه مرطوب کننده استفاده نمایید که این کار به کاهش التهاب بینی و آلرژی کمک میکند.
۲-کنتزل آلرژی و آسم :
همانطور ک گفتیم ممکن است علت ایجاد پولیپ، آلرژی و یا آسم باشد که در این صورت باید به کنتزل آلرژی و آسم پرداخت .
۳-دوری از محرکهای بینیر :
تا جایی که میتوانید از تنفس آلایندههای موجود در هوا که باعث سوزش بینی میشود، اجتناب نمایید.
۴-استفاده از شوینده بینی :
سعی کنید از اسپری آب و نمک برای تمیز کردن و شستن مجرای تتنفسی خود (بینی) استفاده نمایید این کار جریان مخاط را بهبوده داده و بینی را از آلرژنها و محرکهای دیگر پاک میکند.
اقدامات پس از عمل پلیپ بینی
کسانی که پولیپ های بزرگی از بینی خارج شده است دوره نقاهت بعد از عمل بیشتر خواهد شد.در صورتی که درد زیادی را احساس می کنید می توانید با مشورت جراح بینی خود از مسکن ها استفاده کنید ولی بهترین راه برای بهبودی جراحی استراحت کافی است.
۱-زمانی که بانداژ بینی شما برداشته شد مرتبا با محلول های نمک بینی خود را شست و شو دهید تا از ایجاد عفونت جلوگیری شود.
۲-بهتر است سر خود را برای مدت طولانی خم نکنید تا به بینی فشار وارد نشود و خونریزی بینی اتفاق نیفتد.
۳-در دوره نقاهت به هیچ عنوان دخانیات مصرف نکنید زیرا باعث التهاب بینی شده و شما می توانید با نکشیدن سیگار مشکلات احتمالی را کاهش دهید.
بدون دیدگاه