پروتز سینه
پروتز سینه یک روش جراحی است که که هدف از انجام این جراحی، زیبایی و یا ایجاد تقارن در سینه می باشد. افراد مختلفی کاندیدای انجام عمل پروتز سینه هستند که برخی از آنها شامل افرادی هستند که: حجم سینه کمی داشته یا به دلایل مختلفی مانند کاهش وزن، بارداری و شیردهی حجم سینه خود را از دست دادهاند. برخی افراد که سینههای کوچکتر و لگن پهنی نیز دارند ممکن است، بخواهند با بزرگتر کردن سینههای خود تناسب اعضا را به بدن خود بازگرداند.
برخی از افراد نیز به دلیل داشتن سینه نامتقارن اقدام به انجام عمل پروتز پستان کرده تا تقارن را به اندام خود بازگردانند.
لزوم انجام پروتز سینه
با توجه به روش های نوین علمی در تشخیص سریع و زودهنگام بیماری های پستان که منجر به درمان قطعی و روش های حفظ پستان شده است، نیاز به تعبیه پروتز به صورت روز افزون افزایش یافته است، همچنین در برخی از افراد که به صورت ژنتیکی یا دلایل هورمونی نیاز به بزرگتر شدن پستان دارند، تعبیه جراحی سینه بهترین، ساده ترین و با دوام ترین روش جراحی برای بزرگ کردن سینه میباشد.
مزایا پروتز سینه
مهمترین مزیت انجام پروتز پستان افزایس اعتماد به نفس با خانم ها است که با عمل تعبیه پروتز به اندام ایده آل خود می رسند، با این حال در این بخش توضیح خلاصه ای از مزایای انجام پروتز در خانم ها خواهیم داد.
بهبود ظاهر
یکی از مهمترین مزیت های انجام پروتز سینه بهبود ظاهر پستان ها است که به خانم ها کمک می کند که ظاهر سینه های خود را به شکل و حجم دلخواه خود برسانند که این تغییر باعث افزایش اعتماد بنفس در خانم ها می شود.
ایجاد توازن در اندام
پروتز سینه می تواند توازن و تناسب را با سایر اندام های بدن خانم ها ایجاد کند. و پستان هارا متقارن کرده و همسان با سایر اندام ها کند.
بعد از دوران بارداری
برای برگشت به اندام ایده آل بعد از دوران بارداری که در برخی از خانم ها اندازه و شکل سینه به دلیل لاغر شدن و شیردهی تغییر خواهد کرد، پروتز سینه کمک میکند که افتادگی سینه از بین رفته و به شکل ظاهری قبل از دوران بارداری بازگردد.
اصلاح دفرم بودن سینه ها
در برخی از موارد افراد به دلیل مشکلات هورمونی و ژنتیکی دچار ناهنجاری ها ساختاری در سینه مواجه باشند که پروتز سینه به آنها کمک می کند تا پستان های آنها علاوه بر شکل طبیعی با یکدیگر نیز هماهنگ باشند.
آمادگی قبل از عمل پروتز سینه
آمادگی قبل از انجام جراحی سینه نیز هماهنند سایر عمل های جراجی نیاز به بررسی وضعیت قلبی و عروقی فرد است و در صورتی که فرد سن بالای ۴۰ سال داشته باشد مشاوره قلب انجام خواهد شد.
معایت قبل از عمل جهت تعیین سایز پروتز و همچنین بررسی نیاز فرد به لیفت قبل از انجام پروتز پستان توسط پزشک متخصص جزو معاینات مهم قبل از انجام عمل پروتز سینه است.
تعیین سایز پروتز بر عهده پزشک جراح بوده که با بررسی و در نظر گرفتن فاکتور های مهمی مثل ضخامت، حجم پستان فرد، عرض قفسه سینه و فاصله شکاف جناق تا نوک سینه و فاکتور های دیگر که پزشک با بررسی آنها سایز سینه مورد نیاز فرد را تعیین خواهد کرد.
سایز پروتز و همچنین بررسی نیاز فرد به لیفت جزو معاینات مهم قبل از انجام عمل پروتز سینه است
مشاوره قبل از جراحی پروتز سینه
اگه توام میخوایی جراحی سینه انجام بدی و کلی سوال توی ذهنت داری، کافیه با شماره زیر تماس بگیری تا بهت مشاوره بدیم
مراحل انجام پروتز سینه
جراجی پروتز سینه نیز همانند سایز جراحی ها نیازمند بررسی دقیق پزشک برای انجام یک عمل بی نقض است. افراد قبل از انجام جراحی پروتز پستان مشاوره هایی برای نحوه انجام آن با پزشک خود خواهد داشت که پزشک با بررسی تصویر رادیولوژی پستان برای یافتن بیماری های نهفته که معمولاً سونوگرافی سینه است و در افراد با سن بالای ۴۰ سال ماموگرافی خواهد بود که برای آمادگی بدن فرد برای انجام پروتز پستان را می سنجد.
انواع برش در جراحی پروتز سینه
انجام جراحی پروتز سینه با سه روش برش انجام میشود که هرکدام از این برش ها برای افراد با شرایط بدنی متغییر خواهد بود در این بخش این دوبرش را معرفی خواهیم کرد.
برش زیر پستانی: بیشترین برشی که در تعبیه پروتز استفاده می شود است که حدودا ۳ تا ۵ سانتی متر در خط زیر پستانی به صورت افتی برش داده شده پروتز در لایه مشخص شده قرار میگیرد.
برش دور هاله سینه: برای افرادی استفاده می شود که همزمان نیاز به لیفت و پروتز سینه دارند، به کمک برش دور هاله سینه برای اصلاح افتادگی و تعبیه پروتز استفاده می شود
برش ناحیه زیر بغل: در این روش از ناحیه زیر بغل برش داده می شود تا پروتز در ناحیه مشخص شده تعبیه شود.
پروتز ها از نظر لایه آناتومیک می توانن در سه سطح قرار بگیرند، لایه روی عضله، لایه زیر عضله و روش دوآل که در این روش پروتز نیمی در زیر عضله و نیمی در روی عضله قرار میگیرد، مشخص شدن جای قرارگیری پروتز به نظر جراح بستگی دارد و جراح بر اساس میزان ضخامت بافت پستان، میزان افتادگی و عرض و ارتفاع سینه تصمیم میگیرد که پروتز در کدام بخش عضله قرار بگیرد.
مشاوره آنلاین رایگان
اگر میخواهید برای انجام پروتز سینه اقدام کنید و نمیدانید از کجا و چگونه شروع کنید، سوالات زیادی دارید و پاسخی برای آنها در اینترنت و شبکههای اجتماعی پیدا نمیکنید، خیلی ساده میتوانید با مطب دکتر حمیدرضا وفائی تماس بگیرید و مشاوره تلفنی رایگان دریافت کنید.
مراقبت های پس از عمل
تنها مراقبت بعد از عمل پروتز سینه پوشیدن گن طبی مخصوص می باشد و نیاز به مراقبت خاصی نداشته و فرد می تواند به فعالیت های روزانه خود رسیدگی کند.
در نظر داشته باشید که این عمل نیز همانند سایر جراحی ها نیازمند مراقبت هایی از قبل، عدم انجام ورزش های سنگین تا یک ماه بعد از عمل است، اما پس از یک ماه با مشورت پزشک فرد میتواند به برنامه ورزشی عادی خود بازگردد.
مدت زمان بستری بعد از جراحی
عمل جراحی با بیهوشی عمومی انجام می شود و تقریبا ۳۰ الی ۴۵ دقیقه مدت زمان انجام آن است که بعد از عمل بیمار به ریکاوری منتقل شده و بعد از دو الی سه ساعت ترخیص خواهد شد. فرد پس از انجام عمل پروتز سینه نیاز به بستری نخواهد داشت.
پوشیدن گن مخصوص پس از انجام پروتز سینه یکی از مهمترین نکته های بعد از عمل است
پروتز ها مورد استفاده برای پروتز سینه
معمولا پروتز هایی که فعلا در بازار کشور موجود است، پورتز منتور، موتیوا، پلی تک و اریون است که حداقل دوام ۲۵ سال ۳۰ ساله داشته و هیچگونه نیازی به تعویض نخواهد داشت،
انواع پروتز ها
پروتز ها را میتوان به چند روش دسته بندی کرد، دسته اول جنس پروتز ها است که از سیلیکون یا سالین (آب نمک) است. در حال حاضر تمامی مواردی که در کشور ما استفاده می شود از جنس سیلیکون است، دسته دوم از نظر فرم و شکل پروتز است که به دو شکل گرد و قطره اشکی تقسیم می شوند. معمولا پروتز های استفاده شده پروتز ها گرد هستند و در مواردی بسیار کمی که به دلایل مختلف سینه برداشته شده و نیاز به بازسازی سینه دارند از پروتز های قطره اشکی استفاده می شود.
بخیه بعد از پروتز سینه
بخیه زده شده معمولا جذبی بوده و نیازی به کشیدن آن وجود ندارد، تقریبا روز سوم پس از جراحی پانسمان برداشته شده و فرد میتواند استهمام کند.
۲ ساعت بعد از انجام پروتز سینه میتوانید به کارهای روزانه خود رسیدگی کنید
سوالات متداول پروتز سینه
با افزایش سن به صورت معمول تمامی افراد دچار افتادگی سینه می شوند، هرچه سایز پروتز بزرگتر باشد احتما افتادگی پروتز در طی سالیان اینده بیشتر می باشد که بستگی به جنس و ضخامت پوست فرد و حالت کشسانی پوست فرد نیز است.
پروتز سینه در طی مطالعات چندین ساله هیچگونه ارتباطی با بارداری و شیردهی فرد نداشته، به طوری که سه ماه بعد از تعبیه پروتز امکان بارداری وجود دارد.
نیاز فرد به لیفت قبل از انجام پروتز سینه توسط پزشک متخصص جزو معاینات مهم قبل از انجام عمل پروتز سینه است.
حداقل دوام ۲۵ سال ۳۰ ساله است و هیچگونه نیازی به تعویض نخواهد داشت.
معمولا پروتز هایی که فعلا در بازار کشور موجود است، پورتز منتور، موتیوا، پلی تک و اریون است
معمولا جنس پروتزهای سیلیکونی طوری است که احتمال پارگی خود به خود آن در حد صفر است و فقط ضربه های بسیار شدید مانند ضربه مستقیم به قفسه سینه در تصادفات میتواند موجب پارگی پروتز شود که با توجه به جنس سلیکونی بودن آن معمولا عارضه خاصی ندارد و با تغییر شکل مختصر درسونوگرافی یا MRI مشخص میگردد.
تعیین سایز کاملا با نظر جراح می باشد و بر اساس مشخصات و معاینه فرد، مثل: حجم سینه فرد، ضخامت بافت سینه، عرض قفسه سینه، طول و ارتفاع سینه مشخص میگردد.
هیچگونه تفاوتی بین تعبیه پروتز روی عضله و زیر عضله در دوام پروتز و مدت زمان عمل، فرم سینه، بارداری و شیردهی، افتادگی سینه ندارد. و تعیین اینکه پروتز بر روی عضله یا زیر عضله قرار بگیرد بستگی به وضعیت آناتومیک سینه فرد دارد که توسط جراح تعیین میگردد.
طبق مطالعات انجام شده هیچگونه افزایش ریسک سرطان سینه در افراد دارای پروتز گزارش نشده است و سرطان سینه عواملی مانند ژنتیک، مصرف سیگار، مصرف برخی از هورمون های خاص است و ارتباطی با پروتز ندارد.
معمولا عمل پروتز سینه بدون درد است، در مواردی که پروتز زیر عضله تعبیه میگردد امکان دارد به مدت یک هفته در حرکات دست درد مختصری در سینه ها حس شود که با یک مسکن ساده قابل کنترل است.
غربالگری و بررسی های پستان در این افراد مشابه افراد عادی می باشد که از سن ۳۰ سالگی می بایسد توسط جراح معاینه شوند، و ۴۰ سالگی سالیانه مامو گرافی و یا با تشخیص جراح MRI انجام شود و هیچ تفاوتی با افراد عادی ندارد.
بدون دیدگاه