عمل بینی پلاستیک

عمل بینی پلاستیک یکی از حساس ترین جراحی های زیبایی می باشد و به دلیل وجود بینی در مرکز توجه کوچکترین نقصی قابل مشاهده است و این موضوع باعث می شود تا بیماران پیش از تصمیم به رینوپلاستی خیلی از نتیجه عمل و باب میل بودن آن احساس نگرانی کنند و امکان نارضایتی بیماران پس از جراحی وجود داشته باشد.

عمل بینی پلاستیک

علت نارضایتی بیماران از عمل پلاستیک بینی

پس از عمل بینی پلاستیک به دلیل تورم بینی نتیجه آن بلافاصله مشخص نمی باشد و در بیشتر موارد تورم بینی تا یکسال پس از عمل بینی ماندگار است و شکل نهایی بینی پس از برطرف شدن کامل تورم قابل مشاهده است.

البته پس از گذشت ۲،۳ ماه از عمل بینی پلاستیک  (رینوپلاستی) بالغ بر ۶۰ تا ۷۰ درصد ورم بینی از بین رفته ولی برای مشاهده نتیجه نهایی باید تا یکسال صبر نمود که اکثر بیماران به دلیل نا آگاهی از این موضوع پس از ۲،۳ ماه و از بین نرفتن کامل تورم بینی ابراز نارضایتی از نتیجه جراحی خود دارند.

از عوامل دیگر ابراز نارضایتی بیماران می توان به انتخاب جراح نامناسب برای جراحی اشاره کرد که در زیر به دلایل نارضایتی بیماران از نتیجه جراحی بدلیل مشکلات ایجاد شده توسط پزشک معالج اشاره می کنیم:

۱- ضعیف بودن برنامه ریزی قبل از عمل بینی پلاستیک

۲- بی دقتی جراح در برش
۳- برداشتن بیش از حد غضروف و استخوان از پل بینی
۴- تخریب غضروف نوک بینی
۵- برداشتن بیش از حد غضروف سپتوم 
۶- استفاده ی غیرضروری یا ضعیف از پیوند پوست

عمل بینی پلاستیک

راه حل برطرف کردن مشکلات پس از عمل بینی پلاستیک

در مواقعی امکان دارد بیمار از شکل پره های بینی خود ناراضی باشد که این موضوع با جراحی سر پایی توسط متخصص ماهر برطرف میگردد ولی در مواقعی که مشکلات بیمار بیش از این باشد تنها راه حل موجود جراحی ترمیمی بینی است که بیمار باید مجدد توسط جراح حرفه ایی جراحی شده تا مشکلات به وجود آمده برطرف گردد.

در رابطه  با این جراحی ترمیمی  توصیه میشود  که بیش از گذشته تحقیق کنید تا به نتیجه درست برسید که توسط پزشک قبلی خود جراحی ترمیمی را انجام دهید و یا توسط متخصص قابلتر این جراحی را انجام دهید.

عوارض عمل بینی در ایران را می توان به دو دسته تقسیم کرد

۱- عوارضی که در عملکرد بینی مشخص می شوند، مانند چسبندگی های داخل بینی یا تنگ شدن بیش از اندازه سوراخ های بینی که به ایجاد مشکل تنفسی منجر می شود.

۲- عوارضی که در ظاهر بینی نمود می یابند و در بیشتر مواقع، از برداشتن بیش از اندازه بافت های بینی ناشی می شوند، مانند کوچک شدن بیش از اندازه بینی که با دیگر اجزای صورت هماهنگی ندارد.

عمل بینی پلاستیک

عوارض عملکردی ناشی از عمل  بینی پلاستیک

کم نیستند شمار بیمارانی که پس از جراحی بینی دچار مشکلات تنفسی شده اند. این موضوع اهمیت توجه به مسائل داخل بینی در حین جراحی بینی را می رساند.ابعاد جراحی بینی بسیار فراتر از تغییرات در ظاهر بینی است و توجه چندجانبه جراح بینی به تمام این ابعاد، میزان بروز عوارض تنفسی را به حداقل می رساند.

اختلال در عملکردهای حیاتی بینی سایر قسمت های بدن را تحت تاثیر قرار خواهد داد. بی حالی و خواب آلودگی ناشی از نداشتن خواب راحت شبانه و محرومیت از اکسیژن موجب کسالت و بیحالی در طی روز می شود.

۱-محرومیت از تنفس بینی، خشکی مجاری تنفسی و ضعف سیستم دفاعی آن را در پی خواهد داشت.

۲-گرفتگی شدید بینی و التهاب ناشی از آن ، موجب بسته شدن موقت تخلیه سینوس های اطراف بینی و نیز درد سینوسی، سردرد یا احساس پری، سنگینی و فشار در ناحیه سر و صورت می شود.

۳-صدای تودماغی علامتی از گرفتگی راه هوایی بینی است . اختلال بویایی، احساس سرماخوردگی طولانی، خرخر و مشکلات تنفسی حین خواب از علائم دیگر اختلال عملکرد بینی است. مجوعه علائم فوق موجب افت قابل ملاحظه در کیفیت زندگی افراد می شود.

عوارض زیبایی ناشی از عمل بینی پلاستیک بینی زینی شکل است

عمل بینی پلاستیک

این عارضه در اثر برداشتن بیش از اندازه قوز استخوانی- یا غضروفی  ایجاد می شود. برداشتن بیش از اندازه قوز استخوانی، معمولاً به دلیل تخمین نادرست  متخصص حدر مقدار لازم برداشتن قوز حاصل می شود.در روز های نخست پس از جراحی، تورم موجود در بافت ها، شاید مانع از آن باشد که این عارضه به وضوح نمایان شود.نکته مهم این این جهت پیشگیری از این عارضه باز هم به بیماران توصیه می شود از جراح خود درخواست نکنند بینی شان را کوچک کند.

عوارض قوس مقعر بینی

ایجاد قوس مقعر در پشت بینی، شاید نه تنها منجر به عوارض ظاهری ایجاد بینی زینی شکل و حالت مصنوعی آن شود، بلکه به دلیل ارتباط تنگاتنگ میان ظاهر و کارکرد بینی فضای تنفسی داخل بینی را نیز کم و مشکلات تنفسی ایجاد می کند.

اقدامات پیشگیرانه

۱-از جمله اقدامات پیشگیرانه جراحان بینی، این است که برای کم کردن بافت استخوانی پشت بینی، دقیق و حساب شده عمل کنند و قوز کاذب را از قوز حقیقی تمایز دهند.

۲-دقت در محاسبه، به تجربه و ارزیابی دقیق پیش و حین عمل بستگی دارد. در بسیاری از بینی ها، افتادگی نوک بینی موجب کوتاه به نظر رسیدن جلوآمدگی انتهای بینی می شود.این امر می تواند قوز پشت بینی را بیش از حد واقعی، برآمده نشان دهد و این قوز کاذب در پشت بینی، پزشک را به اشتباه بیندازد. از طرف دیگر عمیق بودن ریشه بالایی بینی در بسیاری از بیماران ایرانی، شدت قوز کاذب را بیشتر نشان می دهد.

به این سبب، تخمین مقدار واقعی کاهش ارتفاع پشت بینی باید با توجه به رفع گودی غیر طبیعی ریشه بالایی بینی و اصلاح جلوآمدگی انتهای بینی انجام گیرد تا از افتادگی نوک بینی بکاهد و قوز کاذب با افزودن و نه با کاهش رفع شود.

روش های نوین برای ایجاد قوس بینی

عمل بینی پلاستیک

امروزه از روش های افزودن بافت ها در قاعده بینی به جای کاستن پشت بینی استفاده می شود تا هم بینی را متناسب جلوه دهند، هم هماهنگی آن را با سایر قسمت های صورت حفظ کنند و البته بیمار را به جراحی مجدد محتاج نکنند.

برای متناسب ساختن بینی زینی شکل، از روش افزودن بافت های پیوندی در پشت بینی استفاده می شود. بافت پیوندی را می توان از محل خود بینی، یا خارج از بینی تأمین نمود.چنانچه فرورفتگی پشت بینی اندک باشد، شاید برداشت این بافت از تیغه بینی برای تأمین نقص موجود کفایت کند. متأسفانه در بسیاری از موارد، نقص ایجاد شده به اندازه ای است که بافت وام گرفته شده از غضروف های تیغه بینی، برای جبران کفایت نمی کند.

در این هنگام، می توان از بافت های خارج از بینی مانند غضروف گوش و یا غضروف دنده برای پیوند استفاده نمود و بینی های زینی شکل شده را اصلاح کرد. جراحی مجدد بینی جهت رفع این عارضه بسیار دشوار و حساس است. با این همه، شاید اصلاح کامل این عارضه امکان پذیر نباشد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.