رینوپلاستی ثانویه
رینوپلاستی ثانویه : وقتی که بیمار پس از انجام رینوپلاستی بینی به دلیل ناهماهنگی های ایجاد شده ی بینی ، مجددا توسط پزشک متخصص مورد جراحی قرار می گیرد ، به عمل دوم ، رینوپلاستی ثانویه گفته میشود
دلایل انجام رینوپلاستی ثانویه
اعمال عمل رینوپلاستی ثانویه توسط جراح بینی خیلی سخت تر از رینوپلاستی اولیه می باشد. این سختی به دلایل زیر است:
۱-موقعیت تغییر یافته اناتومی بینی
۲-چسبندگی و فیبروز بینی ناشی از عمل قبلی
۳-تخریب منابع غضروفی بینی
۴-خون رسانی ضعیف تر بینی
۵-توقع بیش از حد مریض با توجه به عدم نتیجه گیری از عمل اول
کاندیدای مناسب برای عمل رینوپلاستی ثانویه
بعضی وقتها مشکلات ناشی از رینوپلاستی اولیه، جزئی هستند و بهراحتی میتوان آنها را اصلاح کرد. اما اگر بعد از عمل جراحی بینی اختلال عمدهای در بینی به وجود آمده باشد، برای ترمیم بینی به تخصص و مهارت بیشتری نسبت به جراحی اولیه نیاز است. زیرا که آناتومی طبیعی و ساختار بینی دستخوش تغییرات شده است.
بافتهای سادهای که قبل از جراحی اولیه وجود داشتند، اکنون با بافت اسکار پرشدهاند، درنتیجه تغییر موقعیت غضروف و استخوان باقیمانده دشوار خواهد شد. با استفاده از تکنیکهای پیشرفته و سالها تجربه و مطالعه علمی، دکتر جعفری پور میتوانند بهطور قابلتوجهی و گاهی اوقات بهطور چشمگیری، ظاهر و عملکرد بینی بیمار را بهبود بخشند.
معمولاً در اینگونه موارد بعد از گذشت زمان معین که ورم بینی بعد از جراحی کم میشود و شکل واقعی عمل پیدا میشود (یک سال بعد از جراحی) با توجه به صحبتهای مابین جراح و بیمار و پس از ارزیابی خطرات و سودهای عمل مجدد بینی این عمل مجدد که به نامهای مختلف ازجمله عمل دوباره بینی، ترمیمی، روتوش و یا رینوپلاستی ثانویه گفته میشود، انجام میشود.
اگر عمل دوباره بینی (ترمیم) بهدقت برنامهریزی شود و صبر و حوصلهی بیمار و پزشک را همراه داشته باشد نتیجهی بسیار مطلوب حاصل خواهد شد. عمل دوباره بینی باید توسط جراح بسیار باتجربه انجام شود تا نیاز به عملهای جراحی سوم و چهارم پیدا نشود.
درهرصورت بیماران نباید نگران باشند، اگر در جراحی اول جراح خوب برنامهریزی کرده باشد معمولاً نیاز به عمل دوباره بینی پیدا نمیشود اما در ۵% موارد با تمام پیشبینیها امکان نیاز به عمل دوباره بینی(ترمیم) میشود که اگر آنهم بهخوبی انجام شود، مشکل بیمار کاملاً حل میشود.
دوران بهبود بعد رینوپلاستی ثانویه
مراقبتهای بعد از عمل بینی مشابه عمل اولیه است. تامپون بینی ورم و خونریزی پس از جراحی را کاهش میدهد، اما بیمار تا زمان خارج کردن تامپون، نمیتواند از راه بینی نفس بکشد. جراح برای کاهش درد پس از جراحی مسکن تجویز میکند. ممکن است بیمار پس از جراحی حالت تهوع داشته باشد، در این صورت بیمار باید از قبل به جراح و متخصص بیهوشی هشدار دهد تا داروهای ضدتهوع برایش تجویز شود.
احتمال دارد بینی تا چند روز خونریزی داشته باشد. قرار دادن کمپرس سرد روی پیشانی، ورم را کاهش میدهد. همچنین بهتر است بیمار سر را در هفته اول پس از جراحی بالا بگذارد و به مدت ۸ ـ ۶ هفته مراقب باشد که ضربه یا صدمهای به بینی وارد نشود. گرفتن بینی نیز به مدت دو تا سه هفته پس از هر نوع عمل بینی ممنوع است. بااین حال راههای عبور هوای بینی باید به محض برداشتن تامپون تمیز شود، پس از این کار احساس گرفتگی بینی و نیاز به گرفتن بینی به شدت کاهش مییابد.
از بیمار خواسته میشود که سه تا هفت روز بعد برای باز کردن بخیه و گچ بینی به کلینیک مراجعه کند. در این زمان بینی هنوز قدری متورم است، البته بخش اعظم ورم پس از دو هفته فروکش میکند.
مدت زمان جراحی رینوپلاستی بینی
جراحی زیبایی ( پلاستیک ) بینی عملی است که در طی آن جراح روی اسکلت بینی تغییراتی ایجاد خواهد کرد تا بینی ظاهر زیباتری پیدا کند و تناسب بهتری با اجزاء دیگر صورت بیابد و در کل زیبایی کل صورت افزایش یابد . برای این اقدام جراح ناچار است که پوست بینی را از روی اسکلت غضروفی – استخوانی آن جدا کند تا بتواند تغییرات مورد نظر را روی ساختار بینی اعمال کند . بعد از انجام جراحی پلاستیک زیبایی بینی، مدت یکسال طول می کشد تا پوست به طور کامل به اسکلت زیر خود متصل شود و فرآیند ترمیم کامل شود . در این مدت بینی ورم دارد و ظاهر نهایی آن مشخص نشده است . فرمی از بینی که بعد از یک سال ایجاد می شود تقریبا همان فرم و شکل نهایی بینی می باشد .
نکات قبل از رینوپلاستی ثانویه
۱-در انتظارات خود واقع گرا باشید
۲-بدانید که پیچیدگی های عمل جراحی رینوپلاستی با هر بار جراحی مجدد بیشتر می شود.
۳-ممکن است چهارچوب بینی شما آنقدر سالم نباشد که بتواند یک جراحی دیگر را تحمل کند. در این صورت باید بیشتر صبر کنید و یا حتی از انجام جراحی منصرف شوید.
۴-بافت زخمی در داخل بینی نباید وجود داشته باشد یا مقدار آن در کمترین حد است.
۵-پس در یک سال اخیر نباید هیچگونه عمل جراحی بینی انجام داده باشید. به عبارت دیگر یک سال از جراحی بینی قبلی تان گذشته باشد.
۶-در صورتی که به هر دلیل از جراحی قبلی تان راضی نبودید به هیچ وجه درخواست اقدام فوری از جراحتان نداشته باشید
۷- رینوپلاستی ترمیمی یا ثانویه به منظور تجدید نظر در جراحی بینی قبلی صورت می گیرد.
عوارض رینوپلاستی ثانویه
پس از جراحی ترمیمی بینی نیز مانند عمل اول بینی احتمال بروز بعضی عوارض وجود دارد که از آن جمله میتوان به از دست دادن حس بویایی، ورم طولانی مدت، پاره شدن مویرگها، جای زخم قابل توجه و حتی از بین رفتن پوست، عوارض بیحسی و دیگر مشکلات زیبایی یا عملکردی اشاره کرد. جراح باید تمامی این عوارض را قبل از تصمیم به انجام جراحی به بیمار اطلاع دهد.
رینوپلاستی ثانویه چگونه انجام می شود
رینوپلاستی ثانویه هم با روش بسته و هم با روش باز قابل انجام است. رینوپلاستی ثانویه معمولا مابین ۱/۵ تا ۲ ساعت طول می کشد و بیماران خواهند توانست همان روز جراحی به خانه بازگردند و آن دسته از عیوب ظاهری بینی که در جراحی یا جراحی های قبلی اصلاح نشده است، برطرف می شوند و مشکلات عملکردی بینی که در جراحی قبلی ایجاد شده، برطرف می شود.
هزینه رینوپلاستی ثانویه
عمل جراحی بینی (رینوپلاستی) یکی از پیچیدهترین عملهای جراحی زیبایی و جراحی ترمیمی بینی دشوارترین عمل بینی است. بعضی شرایط و عوارض جراحی را طولانیتر میکند و مهارت بالاتری را برای انجام یک عمل موفق میطلبد. عمل بینی این بار باید با دقت و مهارتی بیشتر از عمل جراحی اولیه انجام شود. بنابراین بدیهی است که هزینههای مربوط به اتاق عمل بالاتر میرود، هزینههای بیحسی و تحت نظر گرفتن بیمار برای مدتی طولانیتر نیز هزینه عمل را افزایش میدهد.
بدون دیدگاه