جراحی خال صورت
جراحی خال صورت : زمانی که جراح صورت خال دار شما یک خال را خطرناک تشخیص می دهد و یا زمانی که خودتان به دلایل زیبایی شناختی از وجود خال روی بدن خود ناراضی هستید، ممکن است به فکر این بیفتید که خال خود را به گونه ای بردارید.
خالها لکههایی با ابعاد و رنگهای مختلف هستند که اغلب بر روی بدن یا صورت مشاهده میشوند. خالها میتوانند مسطح یا برجسته و با شکلهای متفاوتی باشند. اگرچه بیشتر خالها بیضرر هستند، اما جهت اطمینان جراح باید هر خالی که دچار تغییر شکل و رنگ میشود و یا تحریک میگردد را معاینه نماید.
کار جراح صورت خال دار چگونه است
خالها بسیار شایع هستند، و از هر صد کودک یک نفر دارای خال میباشد، اما در برخی افراد میتوانند تاثیر زیادی بر اعتماد بنفس داشته باشند، بویژه اگر خال بر روی صورت یا دیگر نواحی بدن که در معرض دید سایرین است، قرار گرفته باشد
برداشتن خال ها ی قسمت های مختلف بدن در ابتدا باید با انجام آزمایشات و معاینات دقیق صورت گیرد تا مشکل ساز نشود. در بین خال ها برخی جزو خال های خطرناک هستند و برداشتن انها توصیه نمی شود ولی برخی دیگر بدون هیچ مشکلی می توانند برداشته شوند.هر خالی که دارای یک یا چند نمای غیر معمول باشد، باید برداشته شود.
انواع خال
خال های صورت و بدن معمولا ظاهری تیره رنگ و یکپارچه ای دارند و اغلب از پوست بیرون زده اند. خال های غیرمعمولی معمولا نسبت به خال های معمولی بزرگ تر هستند و رنگ و لبه های نامنظمی دارند. این خال ها پیش سرطانی در نظر گرفته می شود و احتمال تبدیل آنها به سرطان پوست ملانوم نسبت به خال های معمولی بیشتر است. با از بین بردن خال های صورت زیبایی خود را دوچندان کنید.
۱-خال گوشتی
۲-خال های گوشتی مادرزادی
۳-خال های گوشتی غیر معمول
۴-خال سرطانی
روشهای جراحیهای خال صورت
۱-جراحی خال صورت به روش سوزاندن
سوزاندن خال از روشهایی قدیمی است که در آن با استفاده از دستگاه کوتر، به خال توسط جریان برق، گرما مستقیم داده میشود و طی آن خال از بین میرود. البته با توجه به عمقی که خالها دارند، ممکن است چالهای بر روی پوست باقی بماند. به همین دلیل این روش کمتر استفاده میشود و غالباً برای خالهای سطحی که عمیق نمیباشند پاسخگو است. البته دستگاههای جدید تا حدودی توانسته است این مشکل را حل کند. بااینحال برای خالهای صورت، نمیتوان اینچنین خطری را پذیرفت.
۲-جراحی خال صورت با لیزر
روش لیزر همچون سوزاندن عمل میکند، با این تفاوت که در این روش با سوزاندن رنگدانههای خال و از بین بردن آنها، خال حذف میشود. همچنین این روش میتواند در کنار کوتاه کردن خالهای گوشتی و برآمده و سپس لیزر آنها، مؤثر باشد. این روش به دلیل درد کم و احتمال جراحت پایینی که دارد، بسیار مؤثر و پرطرفدار است. لیزر کردن خال، برای حذف کامل آن، با توجه به سطح درگیر و نوع آن، به چند جلسه تکرار نیاز دارد. هزینه نهایی لیزر نیز با توجه به تعداد جلسات و سطح درگیر حال و نوع آن مشخص میشود. پس از لیزر خال باید از تماس جای خال با نور خورشید جلوگیری شود و به مدت حداقل ۱ ماه و نیم دائماً از ضد آفتاب استفاده شود.
برداشتن خال صورت به روش جراحی
سه روش برای برداشتن خال صورت و بدن با جراحی وجود دارد: خارج سازی کامل تراشه ای، بیوپسی پانچ و جراحی برشی .
۱- روش خارج سازی کامل تراشه ای : این روش برای خال هایی مورد استفاده قرار می گیرد که از پوست بیرون زده اند. در این روش، پزشک در ناحیه مجاور خال از بیهوشی موضعی استفاده می کند و از چاقوی جراحی تیز و کوچک برای برش سطح خال و همسطح سازی آن با پوست مجاور استفاده می کند.
۲- روش بیوپسی پانج : این روش معمولا برای خال های پوستی کوچکتر مورد استفاده قرار می گیرد و شامل استفاده از یک دستگاه مخصوص برای پانچ قطعه مکعبی شکلی از پوست است.
۳- خال های پوستی که صاف یا بدخیم هستند عموما با روش جراحی همراه با برش برداشته می شوند. در این روش جراح خال را به طور کامل برش می زند و زخم را با بخیه می بندد.
بهترین کاندیدها برای جراحی خال صورت
جراحیهای خال صورت شامل از بین بردن زوائد گوشتی در پوست و خالهای مسطح یا برجسته میباشد. بهترین کاندیدها برای این روش بیمارانی هستند که از ظاهر یک خال از نظر زیبایی ناراضی بوده و یا نگران تغییر نامنظم شکل، رنگ یا اندازهی یک خال هستند. این ضایعات بصورت خوشههای مسطح یا برجستهی شامل سلولهای پوستی با تغییر شدید رنگدانهها بر روی سطح پوست ظاهر میشوند.
با اینکه اکثر خالها خطری ایجاد نمیکنند، اما برخی از آنها ممکن است تبدیل به ملانوم بدخیم شوند. خالهای نگرانکننده آنهایی هستند که دارای لکههای رنگ یا لبههای نامنظم میباشند. در صورتی که از ظاهر خال خود ناراضی هستید یا نگرانی دربارهی آن دارید و یا دائما در اثر تماس با لباس یا جواهرات تحریک میشود ، میتوانید جراحی برداشتن خال را در نظر بگیرید.
چه زمانی باید جراحی برداشتن خال را در نظر گرفت
در صورتی که شکل، اندازه یا رنگ خالها تغییر کند، باید توسط یک متخصص مورد بررسی قرار بگیرند. اگر خالها سرطانی شوند، جراح دربارهی روش دقیق برداشتن خال که بسته به اندازه و محل آن مناسب وضعیت شما بوده و از نظر زیبایی نیز دارای بهترین نتیجه است را توضیح میدهد.
مراقبت های خانگی پس از جراحی خال صورت یا بدن :
۱-پس از برداشتن خال، بیمار باید یک پماد آنتی بیوتیک روی زخم بمالید و روی آن را با بانداژ بپوشانید. که جراح شما در مورد نحوه این کاربه شما مشاوره خواهد داد
۲-برداشتن خال های ساده عموما به مراقبت های بعدی نیاز ندارند، اما این مساله به نوع خال بستگی دارد. در صورتی که در حین بررسی بافت مساله غیرمعمولی یافت شد، شما برای بررسی مجدد ناحیه و معاینه کلی بقیه بدن خود باید به پزشک مراجعه کنید.
۳-جلسات بعدی به ناحیه ای که بخیه شده و نوع بخیه مورد استفاده بستگی دارد. بخیه های خال صورت را عموما می توان در عرض چهار تا هفت روز باز کرد. بخیه های نواحی دیگر بدن را بسته به نوع بخیه مورد استفاده و نظر جراح بین هشت تا ۲۱ روز باز کرد.
۴- در طول دوره بهبودی پس ار جراحی صورت ، باید مواظب باشید که ناحیه مورد نظر آلوده نشود. از آسیب به ناحیه و استرس و فشار روانی غیرضروری پرهیز کنید
اقدامات پس از جراحی خالهای صورت
با اینکه یک جلسهی بعد از جراحی صورت برای کنترل روند بهبودی محل تحت درمان مورد نیاز است، بیماران میتوانند همان روز و بالافصله بعد از برداشتن خال به خانه باز گردند. خال چه به دلایل پزشکی و چه به دلایل زیبایی برداشته شود، معمولاً یک نمونه جهت آزمایش به آزمایشگاه فرستاده میشود تا اطمینان حاصل شود که سلولهای خال سرطانی نیستند. هرچند بسیاری از خالهایی که به دلایل زیبایی برداشته میشوند سرطانی نیستند، اما همواره اقدامات سختگیرانهای برای اطمینان از سلامتی هرفرد در نظر گرفته میشود.
بدون دیدگاه