جراحی بینی ترمیمی
جراحی ترمیمی یا ریویژن، ثانویه :یک فرایند جراحی برای ترمیم شکل و کارکرد بینی که قبلا مورد عمل جراحی قرار گرفته است گفته می شود. البته به منظور برطرف نمودن نقص های مادرزادی نیز می باشد. برخی از مردم بعد از اولین جراحی خود دچار مشکل در عملکرد بینی مانند نفس کشیدن، بویایی و … می شوند و یا حتی از نتیجه ظاهری جراحی اولیه خود کمال رضایت را ندارند.
در حقیقت، برخی از بیماران حتی چندین عمل ناموفق در جراحی بینی داشته اند. یک از دلایل اصلی این مشکلات این است که عمل پلاستیک بینی یکی از سخت ترین جراحی های پلاستیک میباشد، و به همین دلیل ، نیاز زیادی بهعمل ریویژن یا همان جراحی ترمیمی بینی وجود دارد. جراحی ترمیمی بینی بسیار پیچیده تر ازجراحی قبلی(اولیه) است بنابراین این نوع جراحی نیاز به یک جراح با مهارت و با تجربه خواهید داشت تا بتوانید معایب عمل های قبلی را رفع نموده و نتیجه دلخواه تان را به ارمغان آورد.
جراحی ترمیمی بینی چگونه است
هدف این جراحی تا حد زیادی از نام این جراحی معلوم است. جراحی ترمیم بینی در واقع جراحی ترمیمی بینی یا یک جراحی ثانویه بینی است. بعد از انجام اولین جراحی زیبایی بینی اگر نتایج دلخواه بیمار نباشد این جراحی انجام می شود.جراحی ترمیمی بینی در اکثر موارد حتی گرانتر از جراحی اولیه بینی است, زیرا دکتر جراحی بینی علاوه بر ترمیم و بازسازی بینی باید تغییرات بیشتری را نسبت به جراحی اولیه انجام دهد و جدای از این موارد جراحی ترمیم بینی پیچیده تر و سخت تر از جراحی اولیه ی بینی است.
تفاوت جراحی اولیه با ترمیمی
چندین تفاوت مهم بین جراحی اولیه با جراحی ترمیمی وجود دارد که عبارتند از :
۱-زمان جراحی ترمیمی طولانی تر از جراحی اولیه می باشد.
۲-رویه جراحی بسیار پیجیده تر از جراحی اولیه می باشد.
۳-زمان بهبود در جراحی ترمیمی نسبت به جراحی اولیه کمی طولانی تر میباشد.
جراحی ترمیمی می تواند از انجام یک عمل ساده ای مانند حذف استخوان اضافه یا غضروف در قوز یا پل بینی تا انجام یک جراحی پیچیده ای ترمیم همه قسمت های بینی متفاوت باشد. جراحی ترمیمی برای اشخاصی طراحی شده است که در هنگام جراحی بافت های زیادی از بینی آنها برداشته شده است و در نتیجه دچار بد شکلی یا نافورمی در بینی شده اند. معمولا جراحی بینی این دسته از بیماران سخت ترین نوع جراحی ترمیمی محسوب میشود.
جراحی ترمیمی در این حالت طولانی و بسیار پیچیده می باشد که نیازمند برداشتن بافت پیوندی از قسمت های دیگر بدن بیمار مانند گوش، ران است تا بتوان غضروف، استخوان و نیام یا فاسیا را بازیابی نمود. بعلاوه پوست و بافت نرم به دلیل برشهای قبلی و یا زخم، مقام در برابر کشیدگی پوست و ایجاد بی نظمی هایی دارای محدودیت قابل توجهی هستند. در برخی از شرایط مهم بیمار باید درباره نتیجه حاصله از جراحی نهایی واقع بین باشد.
مشکلات قابل حل در عمل ترمیمی بینی
برخی مشکلات نام برده شده اگر در عمل جراحی بینی اول اصلاح نشده باشد، تا حدود زیادی با جراحی ترمیمی قابل حل است. غضروف هایی که باعث به وجود آمدن قوز بینی شده است به مقدار مناسب برداشته نشده و بینی همچنان دارای برآمدگی است.
۱- کجی بینی
۲- انحراف بینی
۳- بافت بینی بیشتر از حد نیاز برداشته شده است و با این امر در قسمت پشت و یا دیواره بینی باعث ایجاد فرورفتگی شده و یا بینی بیش از اندازه سربالا شده است.
۴- از مشکل ترین عمل های ترمیمی جراحی بینی زمانی است که پوست در هنگام عمل اول و یا بعد از آن آسیب دیده باشد. گاهی اوقات حتی ترمیم برای این بیماران مقدور نیست.
کاندید مناسب برای جراحی ترمیمی
۱-یک کاندید خوب برای جراحی ترمیمی یک خانم یا آقایی است که در سلامتی جسمانی کامل باشد، و انتظارات کاملا واقع گرایانه ای نسبت به جراحی ترمیمی خود داشته و از نتیجه قبلی خود ناراضی باشد.
اما توجه داشته باشید که انجام عمل ترمیمی یکسال بعد از جراحی پیشین شما قابل انجام است. به این دلیل که نتیجه نهایی بینی شما کاملا مشخص و تورم بینی کاملا از بین برود. بنابراین نگرانی و عجله ای در انجام جراحی ترمیمی نداشته باشید تا عمل ترمیمی شما با موفقیت بیشتری همراه شود.
قبل ازجراحی ترمیمی بینی چه اقداماتی باید انجام بگیرد
۱- مانند جراحی بینی که با هدف زیبایی و برای اولین بار انجام می گیرد باید عکس برداری های لازم انجام بگیرد
۲-در صورتی که اختلالات تنفسی در اثر جراحی اولیه به وجود آمده باشد، ممکن است جراح بینی به نتیجه عکس برداری های سی تی اسکن بینی و سینوس ها، آندوسکوپی بینی و سینوس ها نیاز داشته باشد تا بتواند جراحی ترمیمی را به درستی انجام بدهد. در غیر این صورت عکس برداری های معمولی که در زوایای مختلف انجام میگیرد، از بیمار گرفته می شود تا جراح بینی بتواند نقایص ظاهری بینی و همچنین تاثیر آن در صورت را متوجه شود
۳- در صورتیکه برای جراحی ترمیمی بینی به جراح بینی دیگری مراجعه کرده اید که از جراحی اولیه شما با خبر نمی باشد، باید درباره جراحی ابتدایی خود اطلاعاتی را در اختیار جراح قرار دهید و عکس های بینی بدون عمل را در اختیار پزشک قرار دهید.
۴- اگر برای عمل ترمیمی بینی به بیهوشی نیاز باشد، باید تمامی آزمایشات روتین پیش از جراحی بینی انجام بگیرد
مدت زمان جراحی ترمیمی
زمان جراحی بینی ترمیمی تقربیا بین یک ساعت و نیم تا سه ساعت و نیم به طول می انجامد و کاملا وابسته به پیچیدگی جراحی دارد. جراحی ترمیمی بینی بیشتر به صورت باز انجام میشود زیرا در این روش معمولا نتیجه نهایی بهتری را به همراه خواهد داشت. اما، برخی اوقات هم با تشخیص جراحی، جراحی ترمیمی بصورت بسته انجام می گردد.
نحوه انجام جراحی ترمیمی
به محض انجام برش ها، پوست بینی از استخوان های زیرین و غضروف جدا می شود. مرحله بعدی با توجه به مشکل بیمار کاملا متفاوت میباشد. در یک بیمار ممکن است که غضروف تغییر مکان داده باشد یا در بیمار دیگری ساختار از دست رفته تعویض گردد. زمانیکه که نتیجه دلخواه جراح حاصل گردید، پوست بینی بر روی ساختار و شکل جدید قرار داده میشود و برش ها بسته می شوند. در جراحی ترمیمی بیمار درد و کبودی کمتری نسبت به جراحی اولیه خود خواهد داشت.
هر حس ناخوشایندی که بیمار آنرا تجربه می کند توسط مسکن ها قابل کنترل می باشد. تمامی گچ ها(اسپلینت) و بخیه های بینی بطور معمول طی ۶ تا ۷ روز بعد از جراحی کاملا برداشته می شوند. امکان به وجود آمدن کبودی و ورم بینی وجود خواهد داشت و بیشتر کبودی ها در صورت بروز در طول ۱۰ روز بعدی کاملا برطرف خواهند شد. اما به یاد داشته باشید که برطرف شدن کامل ورم بینی تقریبا بعد از یکسال حاصل حواهد رفت.
اهمیت پوست بینی در جراحی ترمیمی بینی
در جراحی اولیه به دلیل برش ها زخم هایی ایجاد شده و بافت های جدید تشکیل شده اند و جراح بینی دوباره باید برش ها را ایجاد کند که مقداری برای جراح محدودیت ایجاد می کند و به همین دلیل برش ها در پوست بینی باید به گونه ایی ایجاد شود که آسیبی به پوست وارد نشود.در مواردی که پوست بینی در جراحی اولیه بینی آسیب شدیدی وارد شده باشد جراحی ترمیمی بینی به سختی انجام میگرد و باید توسط یک متخصص متبحر انجام بگیرد.
بدون دیدگاه