انواع رینوپلاستی

رینوپلاستی یکی از شیوه‌های جراحی بینی است که موجب بهبود وضعیت ظاهری بینی می‌شود. با توجه به اینکه این روزها استفاده از جراحی‌های زیبایی طرفداران زیادی دارد، تصمیم گرفتیم در این مطلب به معرفی انواع رینوپلاستی بپردازیم و ویژگی‌های هر کدام از آن‌ها را بررسی کنیم.

۱. رینوپلاستی بسته

یکی از پرکاربردترین انواع رینوپلاستی، رینوپلاستی بسته است. این شیوه برای افرادی مناسب است که دنبال تغییرات جزئی در ظاهر بینی هستند. رینوپلاستی بسته با یک برش ریز در قسمت پایینی بینی انجام می‌شود و هدف جراحی تغییر شکل ظاهری حفره‌های بینی است. با این حساب میزان درد و تورم بینی ناچیز است و احتمال اینکه جای بخیه روی بینی بماند بسیار کم است.

باید به این نکته دقت داشته باشید که رینوپلاستی بسته برای جراح با سختی بیشتری همراه است. زیرا در این روش جراح به طور کامل به اسکلت و ساختار بینی دسترسی ندارد و تشخیص فرم بینی مشکل است. در واقع به این علت است که این جراحی با نام رینوپلاستی کور هم شناخته می‌شود.

انواع رینوپلاستی

۲. رینوپلاستی باز

رینوپلاستی باز برای افرادی که دنبال تغییرات اساسی در ظاهر و ساختار بینی هستند مناسب‌تر است. حتی افرادی که به دلیل ناهنجاری‌های ژنتیکی نظیر شکاف کام نیاز به جراحی دارند، هم می‌‌توانند از رینوپلاستی باز استفاده کنند.

برای انجام رینوپلاستی باز لازم است، جراح در پوست تیغه بینی برشی را ایجاد کند، سپس پوست را بردارد تا حفره بینی مشخص شود. با این اقدام جراح به راحتی می‌تواند به تمام قسمت‌های بینی دسترسی داشته باشد و تغییرات لازم را ایجاد کند. در نهایت پس از پایان جراحی هم قسمت‌های برش زده را بخیه بزند و برای تثبیت شکل بینی از چسب یا آتل استفاده کند.

مطابق تشخیص پزشک لازم است به مدت چند روز یا یک هفته بعد از رینوپلاستی باز، آتل برداشته می‌شود.

با اینکه بین روش‌های مختلف رینوپلاستی، رینوپلاستی باز پرطرفدارتر است و جراح برای تغییر ساختار بینی تسلط بیشتری دارد، بهتر است بدانید زخم‌هایی که در این شیوه از رینوپلاستی ایجاد می‌شود بیشتر است و برای بهبود به مدت زمان طولانی‌تری نیاز دارد. حتی بین انواع رینوپلاستی، عوارض طبیعی جراحی مانند درد و تورم هم در رینوپلاستی باز بیشتر از انواع دیگر رینوپلاستی است. همچنین دقت داشته باشید با توجه به پیچیدگی‌های مختلف رینوپلاستی باز، هزینه انجام آن از سایر روش‌های رینوپلاستی بیشتر است.

انواع رینوپلاستی

۳. سپتورینوپلاستی

سپتورینوپلاستی شیوه‌ای از عمل بینی است که در آن مشکلات تنفسی که ناشی از انحراف سپتوم یا انسداد بینی است، همزمان با نواقص ظاهری بینی بهبود پیدا می‌کند. در واقع این شیوهرینوپلاستی در عین حال که جنبه درمانی دارد، جنبه زیبایی هم دارد. دقت داشته باشید، سیتورینوپلاستی نیاز به بیهوشی دارد و فرد باید بعد از جراحی مراقبت‌های لازم را به دقت انجام دهد تا اثربخشی روش تحت تاثیر قرار نگیرد.

۴. رینوپلاستی ثانویه

تنوع روش‌های رینوپلاستی باعث می‌شود هر فرد بتواند متناسب با وضعیت ظاهری بینی، جراحی مناسبی را انتخاب کند. جراحی ترمیمی بینی که با نام رینوپلاستی ثانویه شناخته می‌شود، شیوه‌ای از جراحی است که متقاضیان آن کسانی هستند که قبلا جراحی بینی انجام داده‌اند، اما از نتیجه آن ناراضی هستند. حتی برخی از افراد ممکن است بعد از اولین جراحی بینی دچار مشکل تنفسی شوند و با جراحی ترمیمی بینی بخواهند آن مشکل را برطرف کنند.

۵. رینوپلاستی فیلر

بین انواع رینوپلاستی، برخی از روش‌ها نیازی به جراحی ندارند و به صورت سرپایی انجام می‌شوند. رینوپلاستی فیلر یکی از روش‌های رفع نواقص ظاهری بینی است. کاربردهای رینوپلاستی فیلر شامل برطرف کردن ناهمواری‌های پل بینی، از بین بردن یا بالابردن پل بینی، از بین بردن ایرادهای جراحی پلاستیک و ایجاد تعادل بین اعضای مختلف صورت و … است.

بهتر است بدانید رینوپلاستی فیلر با برشی داخلی یا خارجی روی بینی ایجاد نمی‌شود بلکه با استفاده از پرکننده‌های تزریقی انجام می‌شود. به همین دلیل بین انواع روش‌های مختلف رینوپلاستی، رینوپلاستی فیلر طرفداران کمتری دارد و فقط در مواردی که نواقصی جزئی روی بینی وجود داشته باشد از این روش استفاده می‌شود.

البته این نکته را هم باید در نظر داشته باشید با اینکه رینوپلاستی فیلر بین انواع رینوپلاستی کم‌هزینه‌تر است و طی بازه زمانی کوتاه‌تری بهبود پیدا می‌کند، عیب اصلی آن این است که نتیجه ماندگار و دائمی ندارد و لازم است بعد از جذب مواد مجددا رینوپلاستی فیلر انجام شود. حتی ممکن است زخم‌هایی که در اثر تزریق فیلر ایجاد شده، عروق را مسدود کند و موجب نکروز بینی شود.

انواع رینوپلاستی

۶. آلار پلاستی

آلار پلاستی زیر مجموعه‌ای از درمان‌های جراحی بینی است، که مانند سایر شیوه‌های رینوپلاستی، نیازی به برش زدن یا بیهوشی ندارد. در مقایسه با انواع رینوپلاستی بینی، آلار پلاستی عارضه کمتری دارد و فردی که از این شیوه استفاده می‌کند، دوران نقاهت کوتاه‌تری را سپری می‌کند.

در آلارپلاستی، غضروف‌های نوک بینی کوتاه می‌شوند و سوراخ‌های بینی کوچک‌تر می‌شوند، در نتیجه بینی ظریف‌تر و باریک‌تر به نظر می‌رسد. متناسب با هدف و انتظاراتی که بیمار از نتیجه آلارپلاستی دارد، شیوه انجام این روش از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

انواع رینوپلاستی

بهترین جراح بینی چه کسی است؟

یکی از اصلی‌ترین عواملی که موفقیت جراحی بینی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، میزان مهارت و تجربه پزشک است. یک پزشک باتجربه و ماهر با توجه به وضعیت ظاهری بینی و شرایط سلامتی فرد و انتظاراتی که از رینوپلاستی دارد، بین انواع رینوپلاستی، مناسب‌ترین روش را انتخاب می‌کند.

همچنین مشاوره‌ای دقیقی در اختیار بیماران قرار می‌دهد و به تمام سوالت آن‌ها پاسخ می‌دهد تا برای رینوپلاستی هیچ ابهامی نداشته باشند. بنابراین اگر می‌خواهید بعد از جراحی عوارض کمتری را تجربه کنید و از نتیجه جراحی راضی باشید لازم است بهترین جراح را برای انجام انواع رینوپلاستی نتخاب کنید.

انواع رینوپلاستی

جمع‌بندی

رینوپلاستی عمل تخصصی بینی است که در آن علاوه بر بهبود وضعیت ظاهری بینی و خوش‌فرم شدن آن، می‌توان مشکلاتی نظیر پولیپ بینی یا انسداد بینی را هم برطرف کرد. در این مطلب سعی کردیم انواع رینوپلاستی بینی که با جراحی یا بدون جراحی انجام می‌شوند و ویژگی‌های آن‌ها را معرفی کنیم تا اطلاعات کافی در مورد مزایا و معایب این روش‌ها داشته باشید. امیدواریم با استفاده از این راهنما بتوانید بهترین شیوه رینوپلاستی را انتخاب کنید و عوارض کمی را تجربه کنید.

کلینیک دکتر وفائی

دکتر حمیدرضا وفائی پس از اخذ بورد تخصصی جراحی زیبایی و پلاستیک و طی دوره های لیزر درمانی در حال حاضر ارائه دهنده‌ی خدماتی چون جراحی شکم و سینه ، جراحی پلک ، کاشت مو و ابرو، لیپوماتیک و پیکرتراشی ،تزریق ژل ، چربی و بوتاکس می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *