کیست مویی

[av_textblock size=” font_color=’custom’ color=’#000000′ av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]

کیست مویی

کیست مویی یا کیست پیلونیدال که دربین مردم بیشتربه کیست مویی  شناخته شده است .کیست مویی معمولا به صورت یک حفره عفونی درگودی کمربه وجود می آید این کیست تقریبا درپایین ترین قسمت ستون فقرات به وجود می آید. این کیست اغلب به صورت یک منفذ پوستی کوچک در روی پوست مشخص می شود.

کیست مویی

دربیشترافراد کیست مویی بیش ازیک فرورفتگی  چند موی زائد نیست. این بیماری درمردان بیشتراززنان رخ می دهد بیماری کیست مویی در افرادی که  کارهای نشسته انجام می دهند ویا از لباس هایی استفاده می کنند که این لباس های تنگ هستند ویا الیاف مصنوعی دارند بیشتر دیده می شود البته چاقی نیز در شیوع این بیماری بی تاثیر نیست .

محل ایجاد کیست مویی

کیست مویی درحفره یا حفراتی در زیر پوست  است که آشیانه مو می باشد. محل شایع ایجاد آن درانتهای ستون فقرات می باشد.  البته باید به این نکته  توجه کرد که کیست مویی هیچ ارتباطی با ستون فقرات  ندارد و فقط  نوعی بیماری پوستی است. در بیشتر موارد در ناحیه کیست مویی یک یا چند سوراخ در خط وسط این ناحیه ایجاد می شود حتی گاهی موهای داخل آن قابل مشاهده است این موه موجب عفونت و خروج چرک ترشح بد بو و گاهی خونابه می گردد.

 

 علت کیست مویی یا سینوس پیلونیدال

پزشکان هنوزعلت دقیقی برای کیست  یا سینوس پیلونیدال کشف نکرده اند اما بیشترتحقیقات نشان می دهد که علت کیست مویی بیشتربه تغییرات هورمونی در دوران بلوغ، رشد مو و لباس های که شما درطی نشستن طولانی‌مدت  از آن استفاده می کنید بستگی دارد.

درهنگام سن بلوغ هورمونهای جنسی برای اولین بارتولید می شوند که این هورمون های ممکن است باعث ایجاد کیست شود .اما فعالیت‌هایی که باعث اصطکاک پوست شما با لباس می‌شوند  این عمل موجب می شود موهای درحال رشد مجبوربه پسرفت در زیر پوست  شوند و کیست مویی ایجاد می شود.

چه افرادی بیشتر مبتلا به کیست مویی می شوند

-افرادی که شغل کم تحرک دارند کارهای کم تحرک باعث اصطکاک پوست درناحیه‌ی پشت و نشیمن‌گاه می شود.

-اضافه وزن یا چاقی ازعواملی است موجب کیست مویی می شود زیرا چاقی از طرفی باعث می شود فرد کم تحرک شود  و ازطرفی تعریق همیشگی گودی باسن در افراد چاق می‌شود احتمال کیست مویی را افزایش می دهد.

-پر مویی یا داشتن موهای مجعد و درشت در این ناحیه باعث می شود که کیست ایجاد شود .

-سن یکی دیگراز مواردی است که در کیست  تاثیرمی گذارد البته این بیماری درهرسنی رخ دهد، اما این بیماری درسنین ۱۵ تا ۴۰ سال شایع‌تر است.

راه‌های پیشگیری ازکیست مویی یا سینوس پیلونیدال

کیست مویی یک اختلال ساده است که بیشتر به دلیل رعایت نکردن اصول بهداشتی و سبک نادرست زندگی ایجاد می شود روش های پیشگیرانه از بیماری شامل چندین مورد است .

کیست در ابتدا هیچ گونه علائمی ندارد زمانی فرد متوجه این بیماری می شود که بیماری وارد مرحله حادی شده است.و بیمارنمی تواند کار خاصی انجام دهد وباید به پزشک مراجعه کند این علایم ممکن است تا بروز درد و قرمزی تشکیل آبسه پیش رود تا فرد متوجه این بیماری شود اقدامات پیشگیرانه کیست مویی شامل:

-بهترین راه برای پیشگیری ازکیست  ازبین بردن عامل اصلی آن یعنی موهای ناحیه‌ی انتهایی کمر است. کوتاه نگه داشتن موهای زاید این ناحیه یا  حتی لیزرکردن باعث می شود این بیماری کمتر رخ دهد

پیشگیری از کیست مویی

-راه پیشگیری دیگر  استفاده از صابون‌های ضد باکتری و یا گلیسیرینه است  برای پاک کردن این ناحیه از بدن ازهر گونه باکتری بهتر است از صابون ها استفاده شود معمولا صابون باید به اندازه استفاده شود زیرا استفاده بیش از اندازه منافذ پوستی را مسدود می کند که مالیدن صابون بر روی پوست ناحیه از عفونت جلوگیری می‌کند.

البته پس از اتمام شست‌وشو هیچ گونه اثری از صابون بر روی منطقه باقی نمانده واین ناحیه کامل خشک شود. بنابراین استحمام روزانه در این ناحیه می‌تواند بسیار مفید باشد؛

چگونگی درمان کیست مویی که عفونی شده است

هنگامی که پزشک  تشخیص کیست برای بیمار می دهد عمل جراحی باید هرچه سریع تر برای بیمار انجام گردد زیرا با گذشت زمان وسعت کیست  بیشترمی شود وعوارض ان ممکن است بروزنماید. تنها درمان قطعی برای درمان کیست مویی خارج کردن کل کیست به وسیله ی جراحی می باشد .ولی امروزه این ضایعه با لیزر درمان پذیر است و توسط لیزربه راحتی برداشته می شود. جراحی کیست  به صورت زیر انجام می شود .

– ابتدا یک برش برروی  آبسه  ایجاد می کنند وچرک آن را تخلیه می کند.

– با جراحی کل ناحیه عفونی توسط جراح برداشته می شود

– بعد از جراحی زخم جراحی ممکن است چند ماه به طول انجامد تا بهبود یابد زیرا زخم باید ازعمق ترمیم شود.

راههای درمان کیست مویی

امروزه راههای درمان کیست  آنتی بیوتیک و  جراحی با لیزراست. زمانی که فرد دچار کیست  می شود  برای کاهش درد می توانید از حمام آب گرم استفاده کند. در یک لگن آب گرم به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بنشینید و هر چند وقت یک بار در روز ان را تکرار کنید.

مزایای لیزر کیست مویی

یکی از مزایای لیزرکیست مویی این است که عصب های آسیب دیده درحین برش را ترمیم می نماید بنابراین  درد  پس ازعمل کیست کاهش می یابد

-از دیگر مزایای لیزر این است که  به محل مورد نظر تابانده می شودباعث  از بین رفتن ریشه های باقی مانده درحین عمل کیست می شود.

لیزر کیست مویی

-یکی دیگر از مزایای لیزر در این است که خونریزی حین عمل کیست مویی به حداقل می رسد

-استفاده از لیزربعد ازعمل موجب می شود که بهبود زخم کاهش یابد که یکی دیگر از مزایای لیزر درمانی است .

– مهم ترین مزیت لیزر در این است که فرد نیاز به بستری شدن ندارد  وکیست  با بی حسی موضعی در یک جلسه قابل درمان است و بیمار قادرا ست از روز بعد کارهای روزمره خود را انجام دهد.

در اخر پس ازدرمان کیست مویی بیمار ناحیه کیست روز به روز بهتر می شود همچنین  برای از بین بردن موهای زائد از لیزر  استفاده کند تا در این ناحیه مو رویش نداشته باشد و از این طریق به درمان بیماری کمک می کند تا دیگر دچار چنین ضایعه ایی نشوند.

دکتر حمید رضا وفایی-متخصص جراحی و زیبایی

جراحی بینی – لیپوماتیک

[/av_textblock]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *