رینوپلاستی
رینوپلاستی یکی از رایج ترین و مهمترین جراحی ها در حوزه زیبایی محسوب میشود جراحی بینی برای زیباسازی ظاهر بینی و یا بهبود عملکرد بینی و یا برطرف ساختن نواقص بینی انجام میشود.جراحی بینی یا همان رینوپلاستی در سرتاسر دنیا طرفداران زیادی دارد
اما در برخی نقاط دنیا به دلایل ویژگی های قومی و ژنتیکی و یا فرهنگی واجتماعی ، تقاضای بیشتری برای عمل زیبایی بینی وجود دارد. جراحی بینی یا رینوپلاستی بسته به افراد مختلف ، میتواند منجر به کوچک یا بزرگ شدن اندازه بینی ، تغییر شکل بینی ، پهن تر یا باریک تر شدن نوک بینی و یا تغییر ارتفاع یا طول بینی منجر گردد.
تاثیرات رینوپلاستی
۱-تغییر سایز بینی برای به وجود آمدن هماهنگی در صورت
۲-کاهش سایز عرضی بینی یا سوراخهای آن
۳-تغییر ظاهر کلی بینید از قبیل تصحیح قوز یا فرورفتگی آن
۴-تغییرات فضای نیزال بینی (بزرگ کردن، گرد کردن، برعکس کردن یا کج کردن)
۵-تغییر سوراخهای بینی که بزرگ، عریض یا برگشته هستند
۶-درست کردن عدم تقارن فضای نیزال
ولی به یاد داشته باشید که در صورت همهی افراد عدم تقارن به چشم میخورد و نتایج ممکن است کاملا متقارن نباشند، هرچند که هدف درست کردن تعادل و تقارن کامل اجزای صورت است.
انواع روشهای رینوپلاستی
برای انجام جراحی بینی تیغ جراح باید به زیر پوست برود تا بتواند روی اسکلت بینی تعییرات لازم را انجام دهد و جراح با پوست بینی کاری ندارد. برای دسترسی به زیر پوست دو روش وجود دارد :
رینوپلاستی به روش بسته :
در جراحی بینی به روش بسته همه برشهای جراحی در داخل بینی قرار گرفته و هیچ برش قابل مشاهده ای روی پوست بینی دیده نمیشود. بعد از برش ، پوست بینی به صورت محدود از اسکلت استخوانی ، غضروفی زیر خود جدا شده و بوسیله ابزار مخصوص بالا نگه داشته میشود تا جراح بتواند تغییرات لازم را انجام دهد. اشکال این روش این است که دید جراح محدود است و در نتیجه قدرت مانور جراح برای تراشیدن و شکل دادن کمتر است. اما مزیت این روش اینست که هیچ برشی روی پوست بینی وجود ندارد و زمان عمل و نیز تورم بعد از عمل کمتر است. روش بسته برای موارد ساده تر مثل برداشتن قوز بینی و جمع کردن معمول نوک بینی، استفاده می شود.
رینوپلاستی به روش باز :
در روش باز یک برش بر روی دیواره وسط بینی یا ناحیه کلوملا ایجاد میگردد و پوست از اسکلت زیری جدا شده و کاملا بالا زده میشود. بدین ترتیب جراح دید بسیار بهتری به آناتومی بینی و اشکالات موجود خواهد داشت و میتواند تغییرات پیچیده تری را اعمال کند. در این روش امکان اصلاح غیر قرینگی ها ،قرار دادن و ثابت کردن پیوندهای غضروفی و سایر تکنیک های جراحی بینی مدرن امکان پذیر است. در کل جراحی بینی به روش باز طرفداران بیشتری دارد زیرا انتظارات بیماران را بیشتر برآورده می کند.
تفاوت رینو پلاستی سنتی و رینو پلاستی مدرن
در رینو پلاستی سنتی فقط کوچک شدن و ظاهر بینی مد نظر بود و به همین علت بینی از لحاظ کاربردی دچار مشکل می شد . در این نو ع جراحی ، قسمت زیادی از غضروف ها برداشته و استخوان ها به شدت خورد می شدند اما امروزه با پیشرفت علم پزشکی، اعتقاد بر این است که غضروف ها را می توان با بخیه زدن و شکل دادن، هم از لحاظ ظاهر و هم از لحاظ عملکردی بهبود داد.
رینوپلاستی و درست کردن تیغهی کج بینی
عمل بینی که در راستای درست کردن مجرای تنفسی میباشد، نیازمند دقت بسیار زیاد در جهت درست کردن ساختار نیزال بینی میباشد. تصحیح تیغهی بینی که یکی از رایجترین دلایل مراجعه کنندگان برای عمل رینوپلاستی میباشد، با تنظیم درست ساختار نیزال به دست میآید.
عوارض مربوط به شکل ظاهری بینی پس از جراحی بینی
ممکن است بعد از عمل رینوپلاستی عوارضی مربوط به شکل ظاهری بینی در بیمار ایجاد شود که به تعدادی از آن ها اشاره می شود:
۱-نامتقارن بودن سوراخ بینی
معمولا جراحان قبل از انجام عمل بینی اندازه گیریهای دقیقی انجام می دهند اما تعدادی بیماران از عدم تقارن سوراخهای بینی پس از عمل شکایت دارند که ممکن است دراثر تورم ناشی از عمل باشد که با برطرف شدن تورم این اختلاف نیز از میان می رود.
۲-بینی زینی شکل
این عارضه بر اثر تراشیدن بیش از اندازه قوز غضروفی-استخوانی پشت بینی بوجود میاید که به دلیل تخمین نادرست یا تجربه کم جراح ایجاد می شود.
۳-اشکال هشتی شکل (V معکوس) در حد فاصل هرم استخوانی و غضروفی
بر اثر کوچک کردن بیش از اندازه طاق بینی به نظر می رسد که در واقع قسمت غضروفی بینی از قسمت استخوانی آن جدا شده است و بینی فرد دو تکه به نظر می رسد علاوه بر این برای فرد مشکل تنفسی نیز بوجود می آید.
۴-آسیب پوستی بینی
در صورتی که حین جراحی به پوست بینی آسیب برسد امکان دارد پس از جراحی پوست آسیب دیده سیاه شده و از بین برود. این عارضه بد ترین نوع عارضه است و ترمیم آن فوق العاده مشکل است. استفاده از مواد مصنوعی یا همان پروتز به عنوان پیوند داخل بینی، نیز با احتمال آسیب به پوست بینی همراه است. خوشبختانه این عارضه فوق العاده نادر است.
۵-بالا رفتن بیش از حد نوک بینی
در بحث زیبا سازی بینی، زاویه نوک بینی در مردها و زن ها متفاوت است و این اندازه در مردها تقریبا ۹۰ درجه و در مورد خانم ها این عدد ۱۱۰ درجه است در بعضی موارد جراح این نکته ظریف را رعایت نکرده و نوک بینی بیش از اندازه استاندارد به بالا می رود که اصطلاحا بینی خوکی لقب گرفته جلوه ای نازیبا دارد.
۶-باریک شدن بیش ازاندازه نوک بینی
در بعضی موارد ممکن است به دلیل اصرار بیش از حد متقاضی به کوچک شدن نوک بینی، جراحان نوک بینی را بیش از اندازه باریک می کنند این حالت نه تنها باعث زیباتر شدن بینی نمی شود بلکه بینی را نازیبا و مصنوعی جلوه می دهد.
۷-کم یا زیاد شدن پره وسطی بینی
در بعضی موارد جراح به تناسب محل پرده های بینی با پره وسطی دقت لازم را به خرج نداده و باعث می گردد که این پره یا به سمت داخل بینی کشیده شده باشد یا بیش از حد بیرون زده باشد که از نیمرخ ظاهر نامطلوبی دارد.
۸-کوچک شدن بیش از اندازه پره های بینی
در افرادی که ضخامت پوست زیاد است (بینی های گوشتی) یا در هر فردی که پره های بینی از حد استاندارد بزرگتر باشد کوچک کردن پره های بینی باعث زیباتر شدن بینی خواهد شد ولی در صورتی که این کوچک سازی بیش از اندازه انجام شود نتیجه عکس خواهد داد و علاوه بر ایجاد ظاهر نامطلوب باعث تنگی راه هوایی بینی نیز می شود.
بدون دیدگاه