diet

جراحی بینی شکسته

جراحی بینی شکسته :شکستگی بینی به هر گونه شکاف یا شکستگی در قسمت استخوانی بینی گفته می شود.معمولا در نتیجه عوامل خارجی این اتفاق رخ می دهد شایعترین علل شکستگی بینی، ضربه به صورت در هنگام مجادله، تصادف، افتادن و ضربه درهنگام ورزش است.شکستگی بینی اغلب به عنوان شایع ترین نوع شکستگی صورت مطرح می شود و طی نظر کارشناسان  شکستگی بینی تقریبا نیمی از همه صورت به حساب می آید.

جراحی بینی شکسته

 شرایط جراحی بینی شکسته چیست

افرادی که بینی شان دچار شکستگی شده است تا یک ماه می توانند برای جا انداختن بینی به جراح بینی مراجعه کنند و بعد از گذشت این مدت بینی باید جراحی بینی شکسته را انجام دهند  باید اشاره کرد که یک سوم اسلکت بالایی بینی از استخوان و دو سوم پایینی آن از غضروف تشکیل شده است.

۱-گاهی بر اثر برخورد شدید اسکلت بینی دچار شکستگی میشودمیزان شکستگی بینی به شدت ضربه وارد شده بستگی دارد.

۲-زمانی هم ضربه آنچنان شدید است که باعث جابجایی استخوان و غضورف می شود و علاوه بر زیبایی ممکن است در عملکرد تنفسی نیز مشکل ایجاد کند.

۳- باید در نظر داشته باشید  که اگر بیمار بعد از گذشت مدت زیادی از شکسته شدن بینی برای جا انداختن  به پزشک مراجعه کنند، استخوان های بینی چون بهم جوش خورده اند امکان پذیر نمی باشد و حتما با جراحی بینی شکسته قابل درمان است

نکات مهم درباره شکستگی بینی

جراحی بینی شکسته

شکستگی بینی شایعترین شکستگی صورت است و معمولاً نیازی به مداخله اورژانسی ندارد مگر در موارد خاص که مهمترین آن‌ها عبارتند از :

۱-خونریزی فعال که باید به هر طریق متوقف شود.

۲- ایجاد وضعیت خاصی که «هماتوم سپتوم» نامیده می­شود و در واقع تشکیل لخته وسیع خون در داخل تیغه میانی بینی است و در معاینه بینی مشخص می­ شود که باید ظرف چند ساعت تخلیه شود وگرنه ممکن است منجر به آسیب غضروفی شود.

۳-مانند هر ضربه جدی دیگری توصیه کلی مراجعه در اولین فرصت ممکن به نزدیک‌ ترین مرکز پزشکی برای معاینه اولیه است.اما تا آن هنگام توصیه می‌شود برای کم کردن تورم بینی و خونریزی از کمپرس سرد و یا یخ بر روی بینی استفاده کنید و وضعیت نیمه نشسته داشته باشید

۴-خونریزی بینی در اکثر موارد جزئی و خفیف است و خود به خود متوقف خواهد شد اما اگر شدید و جدی باشد حتماً باید بیمار به صورت اورژانسی تحت درمان قرار بگیرد همچنین اگر ضربه به صورت بیمار آنقدر شدید باشد که منجر به شکستگی شدید بینی و خونریزی اساسی شود بیمار ممکن است نیاز به بستری داشته باشد تا از نظر ضربه مغزی  حتما بررسی شود.در غیر از اینصورت معمولاً ضربه­ های بینی نیازی به مداخله فوری پزشکی و اورژانسی ندارند اما باید طی چند روز حتماً معاینه شوند.

تشخیص شکستگی بینی چگونه است

جراحی بینی شکسته

۱-در بخش اورژانس، پزشک سر و گردن و بینی را به طور کامل  بررسی میکند.

۲-اغلب با استفاده از ابزار خاصی پزشک خارج و داخل بینی را بررسی می کند. معاینه را تا حدودی می تواند دردناک باشد.
۳-بسته به شرایط بالینی بیمار ، ممکن است انجام عکس رادیولوژی توصیه شود. عکس های رادیولوژی و آزمایش خون اغلب استفاده نمی شود زیرا این آزمایش ها معمولا روند درمان را تغییر نمی دهد.
۴-CT اسکن سر و صورت می تواند بسیار  برای بیمار مفید باشد.

مشکلاتی که بر اثر شکستگی بینی به وجود می آید چیست

جراحی بینی شکسته

۱-انحراف استخوان بینی
۲-خونریزی بینی
۳-ترک خوردگی ،چرخش ،بدشکلی بینی
۴-انسداد هر دو یا یکی از سوارخ های بینی
۵-انحراف سپتوم یا تیغه بینی
۶-پارگی غضروف بینی
۷-باعث عدم تقارن بینی می شود.
۸-تورم و کبودی و حساسیت به لمس در اطراف بینی
۹-کجی بینی و برآمدگی بر روی بینی می شود.
۱۰-تغییر رنگ مانند کبودی در زیر چشم

انواع جراحی شکستگی بینی

انواع مختلفی از شکستگی بینی وجود دارد. در صورت عدم رسیدگی، این شکستگی ها می تواند در تنفس مانع ایجاد کند. شکستگی ها می توانند در هر کجای بینی“هرم استخوانی” بینی شکل بگیرند.

۱-شکستگی های  در امتداد دو طرف استخوان بینی رخ می دهد. آنها اغلب در کودکان رخ می دهد، که استخوان های آنها در حال رشد هستند و بسیار انعطاف پذیر هستند.

۲-نوع حادتر شکستگی باعث تغییر شکل دانه بندی و رنگ بینی می شود. این وضعیت باعث می شود که چهره داوطلب جراحی بینی تغییر محسوس کند و این می تواند منجر به آسیب شدید چهره یا از بین رفتن غضروف ناشی از خوردن مواد مخدر مانند کوکائین شود. در این موارد شکستگی، جراح از بافت استخوانی دنده یا غضروف برای بازسازی پل و سپتوم استفاده می کند.

جراحی بینی شکسته

۳-یک نوع شکستگی به نام “خرد شدن بینی” هم وجود دارد زمانی که یک استخوان به بیش از دو قطعه شکسته است. برای تعمیر شکستگی بینی خرد شده، یک جراح بینی حرفه ای ، استخوان ها را مجددا برداشته و هر انسدادی استخوانی اضافی را که باعث آسیب جدی می شود، حذف می کند. این نوع شکستگی شایعترین مورد پس از آسیب فیزیکی شدید میباشد و در بیماران مسن با استخوان های شکننده بیشتر اتفاق می افتد.

نحوه جراحی بینی شکسته

در ابتدا پس از بررسی علائم شکستگی بینی توسط یک جراح متخصص بینی از بیمار درباه نحوه شکستگی و اینکه در گذشته جراحی زیبایی بینی انجام داده اید یا خیر سوالاتی را می پرسد.

۱-جراحی بینی شکسته تحت بیهوشی عمومی و با جراحی بینی به روش باز یا بسته انجام می شود.

۲-جراحی بینی شکسته حدود دو ساعت و نیم طول می کشد

۳-در طی جراحی بینی شکسته ایرادات بینی رفع می شودهمچنین اگر در اثر شکستگی برای تنفس بیمار مشکلی ایجاد شده باشد، درمان می شود.

جراحی بینی شکسته

مراقبت های بعد از جراحی بینی شکسته

۱-بعد ازجراحی بینی شکسته گچ تا یک هفته بر روی بینی بیمارقرار داده میشود در این مدت مراقب باشید که اسپیلنت بینی خیس نشود.
۲-بعد از جراحی بینی شکسته از خوردن غذاهای سفتی که نیاز به جویدن زیاد دارد،  جداخودداری کنید.
۳- حتما با دهان باز سرفه و عطسه کنید.
۴-از انجام حرکات شدید مانند خنده و گریه پرهیز کنید.
۵-از دست زدن به بینی خودداری کنید.
۶-تا یک هفته از انجام فعالیت های سنگین جدا خودداری کنید.
۷-از استعمال دخانیات تا دو هفته بعد از عمل بینی خودداری کنید

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.