جراحی بینی استخوانی

جراحی بینی استخوانی : بینی از مهم ترین اعضای صورت می باشد و به دلیل قرار گیری در مرکز صورت نقش بسزایی در زیبایی صورت ایفا می کند. بنابراین وجود ناهنجاری در فرم بینی سبب کاهش زیبایی چهره می شود و با جراحی زیبایی بینی می توان فرم ظاهری بینی را بهبود بخشیده و به زیبایی صورت افزود.

جراحی بینی استخوانی

انواع جراحی بینی

جراحی بینی بر روی دو نوع بینی گوشتی و بینی استخوانی انجام می شود

۱-عمل جراحی بینی استخوانی به منظور رفع قوز روی پل بینی انجام می شود. نتیجه جراحی بینی های استخوانی در مقایسه با نتیجه جراحی بینی های گوشتی مطلوب تر می باشد.

۲-عمل جراحی بینی گوشتی بینی های گوشتی دارای غضروف ضعیف می باشند. برای موفقیت آمیز بودن جراحی بینی های گوشتی از طریق گرافت گذاری ، غضروف ضعیف بینی تقویت شده تا نتیجه جراحی بینی ماندگار و رضایت بخش باشد.

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی

جراحی بینی استخوانی

بینی هایی که پوست نازک طوری که غضروف و استخوان قابل رویت می باشد و استخوان و بافت غضروفی محکمی دارند را بینی استخوانی یا غضروفی می نامند، که نتیجه جراحی مطلوبی را می توان در این نوع بینی مشاهده کرد.نوع دیگر بینی های گوشتی هستند که ضخامت پوست بینی بالایی دارند و دارای غضروف ضعیف و غیر محکمی هستند و برای ایجاد نتیجه مطلوب باید جراح بینی خوب و با تجربه ای در زمینه جراحی های بینی گوشتی انتخاب کرد.

ویژگی بینی استخوانی

۱-بینی های استخوانی داری قوز، فرم خم و شکل منحنی زاویه دار و پوست نازکی هستند، این نوع بینی ها به طور معمول حاوی پل برآمده ای روی تیغه بینی می باشند.

۲-از متداول ترین علت انجام جراحی بینی استخوانی حذف و برداشتن پل بینی می باشد.

۳-جراح بینی حرفه ای و با تجربه باید در مرحله اول عملکرد و کارایی طبیعی بینی را در نظر داشته و با به کاربردن علم زیبایی شناختی تا حد امکان زیبایی و جذابیت بالایی در ظاهر بینی فرد ایجاد نماید.

به طور کلی بینی متشکل از ۳ لایه اصلی می باشد.

لایه اول : یک لایه عضلانی ظریف است که به قسمت زیرین خود متصل می باشد.
لایه دوم : اسکلت استخوانی غضروفی بینی بوده است.
لایه سوم : لایه پوشاننده از مخاط و پوست است که در قسمت داخلی بینی قرار دارد.
بر اساس نوع بافت و غضروف بینی، بینی ها به دو دسته بینی گوشتی و بینی استخوانی قابل تقسیم بندی می باشند و تفاوت آن ها در بافت و غضروف بینی می باشد که بینی های استخوانی دارای غضروف مقاوم و بینی های گوشتی دارای غضروف و استخوانی ضعیف هستند.رشد بیش از حد غضروف بینی در اثرعواملی نظیر وراثت و وارد آمدن ضربه به استخوان بینی رخ می دهد. بینی استخوانی در قسمت پل بینی، دارای حالت خمیدگی و برآمدگی است

جراحی بینی استخوانی

معایب معمول قابل اصلاح با جراحی بینی استخوانی

۱-برطرف کردن انحراف بینی
۲-درمان شکستگی بینی
۳-برطرف کردن قوز روی بینی
۴-برطرف کردن انحرافات موجود در استخوان بینی
۵-برطرف کردن پولیپ یا گرفتگی بینی

برگشت پذیری جراحی بینی استخوانی

بازگشت برآمدگی و قوز بینی در جراحی بینی های استخوانی بسیار به ندرت رخ می دهد.رعایت مراقبت های بعد از جراحی بینی از قبیل نخوردن ضربه به بینی در دوره بهبودی، چسب زدن به بینی، نخوابیدن به پهلو هنگام خواب به مدت محدود و غیره در کوتاه تر شدن دوره نقاهت و نتیجه ایده آل از جراحی بینی موثر می باشد.

علل و دلایل داشتن یک بینی استخوانی

قوز بینی به دلایل مختلفی میتواند ایجاد شده باشد :

۱-صدماتی مانند شکستگی بینی در دوران بچگی است که در شروع سنین نوجوانی خود را نشان خواهد داد و به شکل قوز پدیدار میشود.
۲-صدمات وارد شده به بینی در کودکی که سبب رشد بیش از اندازه استخوان و غضروف بینی موجود بر روی پل بینی شده و در نهایت برامدگی در سنین بالاتر نمایان خواهد شد
۳-آخرین و بیشترین دلیل داشتن یک بینی استخوانی، ژنتیک و وراثت است که در شکل گیری این نوع بینی تاثیر گذار میباشد.

جراحی بینی استخوانی

عوامل موثر بر روی نتیجه جراحی بینی استخوانی طبیعی

پوست و بافت های نرم بینی که استخوان و غضروف را دربر میگیرند و از مهمترین قسمت های بینی نیز به شمار میروند و بر ضخامت پوست بینی تاثیر بسزایی در نتیجه نهایی جراحی بینی خواهد داشت. اگر پوست بینی ضخیم باشد، سبب گرد شدن نوک بینی خواهد شد و اگر پوست بینی بسیار نازک باشد بی نظمی های پوستی بر روی بینی بعد از جراحی مشاهده خواهد شد.

اما دیگر عامل مهم و تاثیرگذار انعطاف پذیری پوست بینی می باشد. بینی که دارای پوستی با انعطاف پذیری بالا است بخوبی به بافت ها خواهد چسبید و شکل بینی را زیباتر نشان خواهد داد، در صورتیکه پوست بینی که بدون انعطاف پذیری یا دارای نعطاف پذیری کم هستند، بیشتر ازموارد دیگر نوک گرد به همراه با تورم طولانی تر را خواهند داشت.

تفاوت انحراف بینی و داشتن بینی استخوانی

انحراف بینی در واقع کجی تیغه بینی است که سبب انسداد یکی از حفره های بینی شده است و در بیمار مشکل تنفسی ایجاد می کند و بیمار همیشه از بسته بودن یکی از حفره های بینی اش شکایت دارد و این ناهنجاری با انجام جراحی بینی سپتوپلاستی قابل درمان است. اما، جراحی بینی استخوانی تنها به دلیل بهبود زیبایی فرد نوعی جراحی زیبایی بینی تلقی میشود.
گاهی اوقات بیمارانی که دارای بینی استخوانی هستند از انحراف بینی نیز رنج میبرند که طی جراحی راینوسپتوپلاستی که در این نوع جراحی هر دو جراحی زیبایی و درمانی انحراف بینی بصورت همزمان انجام میشود.

جراحی بینی استخوانی

انحراف بینی چیست

چنانچه سپتوم یا تیغه استخوانی میانی بینی که در واقع تیغه بین دو سمت بینی می باشد  به صورت مستقیم در مرکز بینی قرار نگرفته باشد منجر به بروز انحراف بینی می گردد.در مواردی دیگر نیز بر اثر عوامل واراثتی و ژنتیکی یا بر اثر برخورد ضربه و یا در نتیجه شکستگی بینی به خصوص در دوران جوانی و نوجوانی و باقی ماندن اثرات آن به همان شکل انحراف بینی رخ می دهد.

ممکن است برخی از افراد حتی خودشان متوجه این کجی و انحراف استخوان بینی شان نبوده و بینی خود را در آینه صاف ببینند. این مسئله با مراجعه به جراح بینی قابل تشخیص است و این که  نیاز به جراحی وجود دارد یا خیر به عهده جراح می باشد.برای برطرف سازی انحراف بینی، استخوان بینی و شکل سپتوم توسط جراح بینی تغییر کرده و به شکل صاف در می آید. این عمل را می توان همزمان با جراحی زیبایی بینی انجام داد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.